VASER ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΜΕ VASER


Η VASER Lipolysis αποτελεί ένα εξελιγμένο είδος λιπόλυσης ή λιποαναρρόφησης, το οποίο αποβλέπει στη μείωση του τοπικού πάχους.
Η μέθοδος Vaser βασίζεται στη χρήση υπερήχων με σκοπό να διαλυθούν τα λιποκύτταρα μιας συγκεκριμένης περιοχής. Η συσκευή VASER παράγει υπερήχους, οι οποίοι μεταφέρονται σε ένα ρύγχος, η άκρη του οποίου διεισδύει κάτω από το δέρμα μας στο λιπώδη ιστό και με αυτόν τον τρόπο ρευστοποιεί το λίπος μιας συγκεκριμένης περιοχής. Τα λιποκύτταρα αποκολλούνται μεταξύ τους κι έτσι με πολύ μεγάλη ευκολία αναρροφούνται από μία πολύ λεπτή κάνουλα λιποαναρρόφησης.

 

ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ VASER ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

Όπως και τα υπόλοιπα είδη λιποαναρρόφησης, η Vaser λιποαναρρόφηση αντιμετωπίζει κυρίως τις περιοχές εκείνες στις οποίες υπάρχει τοπικό πάχος, οι συνηθέστερες των οποίων είναι: το πλάγιο των μηρών, το έσω μέρος των μηρών, έσω μέρος γονάτων, πλάγιο και πρόσθιο κοιλιάς, βραχίονες, γυναικομαστία και διπλοσάγονο. Εκτός από αυτές, που είναι οι κλασσικές περιοχές, υπάρχουν και άλλες όπως η πλάτη, οι κνήμες, αλλά και γενικότερα οποιαδήποτε περιοχή του σώματος έχει τοπικό πάχος.

 

vaser λιποαναρροφηση

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αφού γίνει η διήθηση του υγρού στην περιοχή όπου υπάρχει τοπικό πάχος, από την ίδια οπή διεισδύει ένα ρύγχος, το οποίο μεταφέρει την ενέργεια. Με παλίνδρομες κινήσεις σε όλη την έκταση της επιφάνειας ο πλαστικός χειρουργός αρχίζει να αισθάνεται το λίπος να διαλύεται. Ενώ στην αρχή το ρύγχος συναντά αντίσταση, μετά από λίγα λεπτά αρχίζει τελείως ελεύθερα να κινείται σαν να διεισδύει μέσα σε υγρό. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, το ρευστοποιημένο λίπος αναρροφάται με μία μικρή, ατραυματική κάνουλα. Αφότου ολοκληρωθεί η διαδικασία, τοποθετείται ένας κορσές που καλύπτει όλες τις περιοχές όπου έγινε η λιπόλυση.

Η διαδικασία μπορεί να γίνει με όποιο είδος αναισθησίας προτιμά το ενδιαφερόμενο άτομο. Δηλαδή μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία, με μέθη, με επισκληρίδιο αναισθησία, με γενική αναισθησία.

HIGH-DEFINITION VASER LIPOPLASTY

Ένα βασικό πλεονέκτημα της VASER Lipolysis είναι ότι έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί με απόλυτη ακρίβεια και με αυτό τον τρόπο να κάνει γλυπτική στο ανθρώπινο σώμα. Η γλυπτική αυτή μπορεί να αφορά σε όλες τις περιοχές του σώματος αλλά κυρίως γίνεται στην κοιλιά. Μπορεί, για παράδειγμα, κανείς να δημιουργήσει μια τρισδιάστατη εικόνα του μπροστινού μέρους της κοιλιάς δίνοντας την αίσθηση του καλογυμνασμένου σώματος. Τα γνωστά six packs μπορούν να αναδειχθούν πάρα πολύ εύκολα με τη HIGH-DEFINITION VASER LIPOPLASTY. Αυτό μπορεί να γίνει σε άντρες και γυναίκες, με διαφορετικό όμως τρόπο. Όπως είπαμε, αντίστοιχη σμίλευση του σώματος μπορεί να γίνει και σε άλλες περιοχές όπως είναι οι μηροί, οι γάμπες, οι βραχίονες και διάφορες άλλες περιοχές. Η διαδικασία της HD-VASER-LIPOPLASTY βασίζεται στην τεχνική του να γίνεται πιο έντονη η λιποαναρρόφηση στα σημεία που υπάρχουν οι τενόντιες ραφές και να αφαιρείται λιγότερος όγκος λίπους στα σημεία που υπάρχει ο μυικός όγκος.

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΛΙΠΟΥΣ ΜΕ VASER


Το VASER έχει διάφορους τρόπους εκπομπής της ενέργειας. Επίσης διαθέτει διαφορετικά ακροφύσια. Με αυτές τις δυνατότητες ο πλαστικός χειρουργός έχει τη δυνατότητα να είναι πιο επιθετικός προς το λίπος και προς τον ινώδη ιστό σε περιοχές όπου η αφαίρεση του λίπους είναι πιο δύσκολη και πολύ λιγότερο επιθετικός σε περιοχές πιο ευαίσθητες και που χρειάζεται μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Με ειδικά ακροφύσια και ειδικές ρυθμίσεις η τεχνολογία αυτή των υπερήχων μπορεί να είναι αποτελεσματική και στην μόνιμη διόρθωση της κυτταρίτιδας.

 

VASER ΚΑΙ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΛΙΠΟΥΣ

Το VASER έχει την ιδιαιτερότητα της μη καταστροφής των λιποκυττάρων στις περιοχές που αυτό ενεργεί. Τα κύτταρα απλώς αποκολλούνται μεταξύ τους χωρίς να καταστρέφονται και ο πλαστικός χειρουργός τα αφαιρεί με μία λεπτή κάνουλα.


Αν θέλουμε, μπορούμε να εμφυτεύσουμε τα ίδια λιποκύτταρα σε κάποιο άλλο σημείο του σώματος, αν θέλουμε να κάνουμε διαμόρφωση γραμμών σώματος με λιπογλυπτική. Με τη Vaser λιποαναρρόφηση αυτό είναι εφικτό διότι το Vaser είναι ατραυματικό για τα λιποκύτταρα, τα οποία μπορούν να «επιβιώσουν» σε πολύ μεγάλο πασοστό στη νέα περιοχή στην οποία θα τα βάλει ο πλαστικός χειρουργός. Εάν δηλαδή επιθυμούμε να αφαιρέσουμε λιποκύτταρα από ένα σημείο του σώματος και να τα τοποθετήσουμε σε κάποιο άλλο για να δώσουμε όγκο τότε το VASER αποτελεί την πιο καλή επιλογή.


Άλλο ένα πλεονέκτημα του VASER είναι ότι δεν αυξάνει τη θερμοκρασία κι επομένως δεν δημιουργεί καταστροφή των ιστών. Όταν λοιπόν θέλουμε να κάνουμε εμφύτευση λίπους σε κάποιο σημείο, αφαιρούμε τα λιποκύτταρα στην αρχή με το VASER κι ακολούθως τα εγχύουμε στην περιοχή που θέλουμε να δημιουργήσουμε όγκο. Ένα μεγάλο μέρος του λίπους αυτού διατηρείται δίνοντας μια μόνιμη αύξηση στον όγκο της περιοχής.

 

ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ VASER ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗΣ

Εκτός των προαναφερθέντων πλεονεκτημάτων του Vaser, υπάρχουν κι άλλα πλεονεκτήματα με τη χρήση αυτής της νέας μεθόδου, όπως τα παρακάτω:

Βασικό πλεονέκτημα της τεχνολογίας VASER είναι ότι προκαλεί ρίκνωση στο δέρμα βοηθώντας έτσι να βελτιωθεί η χαλάρωση ή να μην υπάρξει χαλάρωση μετά τη λιπόλυση. Η χαλάρωση μετά από μια λιποαναρρόφηση είναι ένας από τους μεγάλους φόβους των πλαστικών χειρουργών και των ενδιαφερόμενων ατόμων. Αυτό που φοβάται κανείς είναι μήπως αφαιρώντας το λιπώδη ιστό, το δέρμα χαλαρώσει. Το VASER χάριν στην ενέργεια, την οποία μεταφέρει στα κατώτερα στρώματα του δέρματος αλλά και στον ινώδη ιστό της περιοχής, προκαλεί ρίκνωση των ινών του κολλαγόνου δίνοντάς μας τη δυνατότητα να αφαιρέσουμε λίπος ακόμα και σε άτομα που έχουν χαλαρωμένο δέρμα. Φυσικά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε βαθμό χαλάρωσης αλλά δεν δημιουργεί επιπλέον χαλάρωση στα άτομα που δεν έχουν και ταυτόχρονα επιτρέπει στο δέρμα που ήδη είναι χαλαρωμένο να μην αυξήσει τη χαλάρωσή του αυτή ή αντίθετα να τη βελτιώσει.

Έχει αποδειχθεί ότι στην VASER Lipolysis η απώλεια αίματος είναι ελάχιστη σε σχέση με την κλασσική λιποαναρρόφηση, όπου συνήθως είναι πολλαπλάσια μεγάλη.

Η μέθοδος VASER έχει δειχθεί ότι είναι ατραυματική. Εξαιτίας αυτού, η χρήση του VASER μειώνει κατά πολύ τις πιθανότητες επιπλοκών μιας λιποαναρρόφησης.
Ο χρόνος αποθεραπείας είναι μικρότερος και η μετεγχειρητική ενόχληση επίσης ελάχιστη σε σχέση με την κλασσική λιποαναρρόφηση.

Η νέα VASER λιποαναρρόφηση πλεονεκτεί, επίσης, στον τομέα της αναισθησίας, καθότι απαιτείται «λιγότερη» αναισθησία σε σχέση με την κλασσική λιποαναρρόφηση και ταυτόχρονα η επάνοδος στις δραστηριότητες είναι συντομότερη.

 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει εξελιγμένες τεχνικές, χρησιμοποιεί ποιοτικά υλικά, επιδιώκει να βελτιώσει την εμφάνιση με φυσικό αποτέλεσμα. Με ειλικρίνεια και φροντίδα στοχεύει στο καλύτερο αποτέλεσμα που ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να προσφέρει.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

210 6985678
210 6919019
ΑΘΗΝΑ: Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι

Ο πλαστικός χειρουργός Dr Χριστόπουλος MD πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις σε:

ΤΡΙΠΟΛΗ: Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλ. Πετρινού) Τ.. 2710 22 77 20,
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μίνωος 63, Τ. 28310 74744
ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μάρκου Πορτάλιου 7, Τ. 28310 74744
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μ.Κάλλας 11 & Γραβιάς 2, (έναντι του Μεγ.Μουσικής), Τ. 210 6985678
ΚΕΡΚΥΡΑ: Μαντζάρου 3 - "Corfu Medica", Τ. 210 6985678 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΗΠΕΙΡΟΣ: T. 210 6985678

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!