ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΩ ΜΗΡΟΥΣ (ΨΩΜΑΚΙΑ)

exo mhroi1

Τα λεγόμενα «ψωμάκια» είναι η πιο συνηθισμένη περιοχή όπου γίνεται λιποαναρρόφηση. Περίπου εννέα στις δέκα γυναίκες περιλαμβάνουν και αυτήν την περιοχή, όταν «μπαίνουν στη διαδικασία της λιποαναρρόφησης». Ιδίως στην Ελλάδα, η κατασκευή του σώματος των γυναικών είναι τέτοια, που σχεδόν πάντα υπάρχει μία μικρότερη ή μεγαλύτερη εναπόθεση λίπους στην περιοχή αυτή. Η περιοχή αυτή πάσχει συνήθως περισσότερο από τις άλλες και παρουσιάζει συσσώρευση λίπους τοπικά, καθώς και κυτταρίτιδα. Επίσης, η περιοχή αυτή έχει δύο στρώματα λίπους και το τοπικό πάχος οφείλεται κυρίως στο βαθύτερο στρώμα, ενώ η κυτταρίτιδα στο επιφανειακότερο. Για τον λόγο αυτό, καθώς και για την χαλάρωση που πολλές φορές υπάρχει, ενδείκνυται η λιποαναρρόφηση σε δύο επίπεδα, δηλαδή στο βαθύτερο στρώμα και στο επιφανειακό.

Η εναπόθεση λίπους μπορεί να είναι έντονη ακόμα και σε πολύ αδύνατες γυναίκες, οι οποίες διαπιστώνουν ότι όσο βάρος και να χάσουν το τοπικό πάχος παραμένει έντονο. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα διότι δίνει την εντύπωση του υπέρβαρου ατόμου, ακόμα και σε άτομα που κατά τα άλλα είναι αδύνατα. Υπάρχουν μάλιστα γυναίκες, οι οποίες έχουν τόσο έντονη εναπόθεση λίπους στην περιοχή, που από την μέση και κάτω μοιάζουν σαν να έχουν διαφορετικό σώμα σε σχέση με το άνω ήμισυ του σώματός τους. Οι γυναίκες αυτές έχουν πρόβλημα και στο ντύσιμό τους, διότι ποτέ δεν μπορούν να φορέσουν ίδιο μέγεθος ρούχων στο πάνω μέρος του σώματός τους και στο κάτω. Η διαφορά στο πάνω με το κάτω μέρος του σώματος είναι μερικές φορές τόσο μεγάλη που μιλάει κανείς για σύνδρομο διπλού σώματος.


exo mhroi2


Η περιοχή αυτή χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να αποφασίσει κανείς την ποσότητα του λίπους που θα αφαιρεθεί σε σχέση με την ελαστικότητα του δέρματος. Όταν η ποσότητα του λίπους που αφαιρείται είναι πολύ μεγάλη και η ελαστικότητα του δέρματος μικρή τότε μπορεί να καταλήξει κανείς σε χαλάρωση. Σε αυτήν την περίπτωση ή θα πρέπει να γίνει περιορισμένη αφαίρεση λίπους ή να σκεφτεί κανείς την επιφανειακή λιποαναρρόφηση σε συνδυασμό με laser λιπόλυση, η οποία μπορεί να βελτιώσει τον τόνο του δέρματος. Οι παραπάνω μέθοδοι μπορούν να αποβούν πολύ χρήσιμες σε τέτοιού είδους περιστατικά.

Μία άλλη περιοχή, η οποία είναι σε συνέχεια με την περιοχή των έξω μηρών, είναι το σημείο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του μηρού, ακριβώς κάτω από την πτύχωση των γλουτών. Αυτή η περιοχή, που ονομάζεται και «μπανάνα» λόγω του σχήματός της, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, όσον αφορά στον τρόπο διόρθωσής της. Σε κάποια άτομα μπορεί να μην οφείλεται σε τοπική εναπόθεση λίπους, αλλά στην χαλάρωση των γλουτών, οι οποίοι πιέζουν την περιοχή αυτή και την κάνουν να εξέχει. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα αποτελέσματα ίσως να μην είναι πολύ ικανοποιητικά. Επίσης ο γιατρός θα πρέπει να γνωρίζει καλά πώς θα αφαιρέσει το λίπος από την περιοχή, διαφορετικά κινδυνεύει να δημιουργήσει πτώση στους γλουτούς γενικότερα.

Επίσης, η διόρθωση του έξω μέρους των μηρών συνήθως θα πρέπει να γίνεται ταυτόχρονα με την διόρθωση του πλαγίου της κοιλιάς. Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι στις περισσότερες γυναίκες υπάρχουν στο πλάι του σώματος δύο εξογκώματα ταυτόχρονα, το ένα είναι το πλάγιο των μηρών και το άλλο το πλάγιο της κοιλιάς. Ανάμεσα τους υπάρχει μία εσοχή και όλο αυτό δίνει ένα άσχημο περίγραμμα στο σώμα. Η ταυτόχρονη λιποαναρρόφηση αυτών των δύο περιοχών ομαλοποιεί τις γραμμές του σώματος και τις κάνει πολύ πιο αρμονικές. Η διόρθωση της περιοχής αυτής δίνει πολύ ικανοποιητικά αποτέλεσμα και έχει κανείς την αίσθηση ότι έχει αλλάξει όλο του το σώμα. Το σημαντικότερο δε είναι ότι, όπως σε όλες τις περιπτώσεις της λιποαναρρόφησης, η διόρθωση αυτή είναι μόνιμη.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει εξελιγμένες τεχνικές, χρησιμοποιεί ποιοτικά υλικά, επιδιώκει να βελτιώσει την εμφάνιση με φυσικό αποτέλεσμα. Με ειλικρίνεια και φροντίδα στοχεύει στο καλύτερο αποτέλεσμα που ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να προσφέρει.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

210 6985678
210 6919019
ΑΘΗΝΑ: Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι

Ο πλαστικός χειρουργός Dr Χριστόπουλος MD πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις σε:

ΤΡΙΠΟΛΗ: Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλ. Πετρινού) Τ.. 2710 22 77 20,
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μίνωος 63, Τ. 28310 74744
ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μάρκου Πορτάλιου 7, Τ. 28310 74744
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μ.Κάλλας 11 & Γραβιάς 2, (έναντι του Μεγ.Μουσικής), Τ. 210 6985678
ΚΕΡΚΥΡΑ: Μαντζάρου 3 - "Corfu Medica", Τ. 210 6985678 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΗΠΕΙΡΟΣ: T. 210 6985678

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!