ΨΥΧΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

 

Είναι απόλυτα φυσιολογικό, αμέσως μετά από ένα χειρουργείο, ένα άτομο να αισθανθεί κάποιο βαθμό ψυχικής κατάπτωσης. Αυτό συμβαίνει διότι το άτομο αυτό έχει περάσει από μία στρεσογόνο κατάσταση, αυτή δηλαδή του χειρουργείου.

Ειδικά στην περίπτωση της ρινοπλαστική, αμέσως μετά την επέμβαση, βρίσκεται στην άσχημη θέση να βλέπει τη μύτη καλυμμένη, την περιοχή γύρω από τη μύτη πρησμένη και ταυτόχρονα έχει τα ερωτηματικά για το πως πρόκειται η εικόνα του να εξελιχθεί. Είναι λογικό να υπάρχει μία ανησυχία για το μελλοντικό αποτέλεσμα.

Επιπρόσθετα, πιθανόν να χρειάζεται να μείνει απομονωμένο στο σπίτι, αποκομμένο από κοινωνικές δραστηριότητες για μερικές ημέρες. Σε αυτό το διάστημα της αναγκαστικής απομόνωσης, αναζωογονητικό ρόλο έχει η επαφή με λίγα άτομα, που βλέπουν θετικά τη διαδικασία που έκανε το άτομο και γενικά είναι αισιόδοξα. Αυτά λειτουργούν υποστηρικτικά στην αναπτέρωση του ηθικού και διαλύουν το αίσθημα της μοναξιάς και της απομόνωσης. Άτομα τα οποία βλέπουν μόνο αρνητικά πράγματα στα πάντα ή κατακρίνουν τις επιλογές, έστω κι αν αυτές είναι για βελτίωση (μερικές φορές, ζηλοφθόνως, ιδίως αυτές), δε βοηθούν στην περίοδο αυτή και καλό θα ήταν να απομακρυνθούν από το περιβάλλον προσωρινά.

ψυχικη ευφορια μετα τη ρινοπλαστικη


Όλα τα παραπάνω, είναι λογικό ότι φέρνουν μία ψυχολογική επιβάρυνση στο άτομο, η οποία όμως μετά από λίγες ημέρες αρχίζει να βελτιώνεται και σύντομα θα ξεχαστεί. Όλα τα ανωτέρω είναι απόλυτα φυσιολογικό να συμβούν και συμβαίνουν σε όλους. Είναι απόλυτα φυσικό ότι ένα άτομο, το οποίο έχει ονειρευτεί μία ωραία μύτη και ξαφνικά βρίσκεται με μία εικόνα του προσώπου του με πρήξιμο και μελανιές θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για να συνειδητοποιήσει ότι το όνειρό του δεν θα πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα μετά την επέμβαση, αλλά ότι χρειάζεται να περιμένει γι’ αυτό λίγες μέρες ακόμα. Αρωγός πάντα είναι η σκέψη ότι έζησε τόσο χρόνια με αυτή τη μύτη και τώρα χρειάζονται υπομονή λίγων ακόμη ημερών για να απολαύσει τη νέα του μύτη, που τόσο πολύ επιθυμούσε. Η ψυχολογία του θα φτιάξει πριν δει το τελικό αποτέλεσμα, αλλά χρειάζονται λίγες ημέρες για να συνειδητοποιήσει ότι η κάθε διαδικασία θέλει το χρόνο της για να δώσει αποτελέσματα.

Ιδιαίτερη προσοχή όμως χρειάζονται τα άτομα εκείνα τα οποία έχουν κάποια διαταραχή στον ψυχισμό τους. Άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη ή άλλες ψυχικές διαταραχές θα πρέπει να συνεννοηθούν με το γιατρό, που τους παρακολουθεί, προκειμένου να είναι βέβαιο ότι μία διαδικασία ρινοπλαστικής θα τους βελτιώσει και δεν θα τους επιδεινώσει την ψυχολογία.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Θα μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας!