ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ

λιπογλυπτικη

Υπάρχει αρκετή σύγχυση στον κόσμο όσον αφορά την ακριβή έννοια της λιπογλυπτικής.
Η πλειοψηφία των ατόμων που χρησιμοποιεί την λέξη λιπογλυπτική δεν γνωρίζει ποια είναι ακριβώς η έννοια της και σε τι διαφέρει από την λιποαναρρόφηση.Ποια είναι λοιπόν η διαφορά της λιπογλυπτικής από τη λιποαναρρόφηση;

Ο όρος λιπογλυπτική χρησιμοποιείται κυρίως από το μη ιατρικό κόσμο, αλλά κάποιες φορές και από γιατρούς. Όμως δεν πρόκειται για έναν καθαρά ιατρικό όρο. Έχει αναφερθεί στο παρελθόν, προσπαθώντας στην ουσία να περιγράψει τη λιποαναρρόφηση με ταυτόχρονη εμφύτευση λίπους.  Περιγράφει δηλαδή την κανονική λιποαναρρόφηση στις περιοχές που υπάρχει τοπικό πάχος και εμφύτευση αυτού του λίπους στις περιοχές που υπάρχει κάποιο έλλειμμα, που χρειάζονται δηλαδή «γέμισμα».


Στην πραγματικότητα όμως τα άτομα που ζητούν από το γιατρό τους λιπογλυπτική δεν εννοούν ότι θέλουν «γέμισμα» σε κάποιο σημείο, αλλά απλώς ότι θέλουν αφαίρεση τοπικού πάχους, δηλαδή λιποαναρρόφηση.
Κάποιοι γιατροί επίσης, οι οποίοι χρησιμοποιούν τον όρο λιπογλυπτική, εννοούν επίσης ότι θα κάνουν λιποαναρρόφηση.

Επομένως γιατί χρησιμοποιείται ο συγκεκριμένος όρος;

Απλούστατα, διότι ακούγεται καλύτερα.
Κάθε άτομο που χρησιμοποιεί τον όρο λιπογλυπτική έχει κάτι διαφορετικό στο μυαλό του. Ορισμένα άτομα εννοούν απλώς λιποαναρρόφηση, αλλά με λεπτότερες κάνουλες. Αυτό όμως δεν ονομάζεται λιπογλυπτική ονομάζεται απλώς λιποαναρρόφηση με λεπτότερες κάνουλες. Άλλα άτομα εννοούν ομαλοποίηση της κυτταρίτιδας. Αυτό όμως στην πραγματικότητα όταν επιτυγχάνεται, επιτυγχάνεται με την επιφανειακή λιποαναρρόφηση. Τα περισσότερα άτομα δεν ξέρουν ακριβώς τι εννοούν, απλώς χρησιμοποιούν τον όρο επειδή φαίνεται πιο ωραίος, πιο μοντέρνος. Επίσης πολλοί γιατροί χρησιμοποιούν τον όρο αυτό διότι φαίνονται ότι είναι πιο καλλιτέχνες ή ότι προσφέρουν κάτι διαφορετικό και πείθουν έτσι ευκολότερα κάποιο άτομο ότι αυτοί είναι πιο κατάλληλοι από κάποιον άλλον γιατρό.

Οι ίδιοι γιατροί ποτέ δεν θα χρησιμοποιούσαν τον όρο λιπογλυπτική σε κάποιο ιατρικό συνέδριο, διότι γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται για ιατρικό όρο.
Επαναλαμβάνω ότι ο όρος λιπογλυπτική έχει χρησιμοποιηθεί μόνο για να περιγράψει τη λιποαναρρόφηση με ταυτόχρονη εμφύτευση του λίπους. Όμως, ακόμα και αυτή η πράξη, στην ιατρική κοινότητα, περιγράφεται απλά ως λιποαναρρόφηση με αυτομεταμόσχευση λίπους.

Εάν λοιπόν ο γιατρός σας, σας πει ότι θα σας κάνει λιπογλυπτική, αντί για λιποαναρρόφηση, προσπαθήστε να εξακριβώσετε τι ακριβώς εννοεί.
Ζητήστε του να σας ξεκαθαρίσει τι εννοεί με τον όρο αυτό και σε τι διαφέρει αυτό, που θα σας κάνει, σε σχέση με την λιποαναρρόφηση.

 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει εξελιγμένες τεχνικές, χρησιμοποιεί ποιοτικά υλικά, επιδιώκει να βελτιώσει την εμφάνιση με φυσικό αποτέλεσμα. Με ειλικρίνεια και φροντίδα στοχεύει στο καλύτερο αποτέλεσμα που ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να προσφέρει.”

ΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΑΘΗΝΑ: Μουσών 1, 11524

Καλέστε μας για ραντεβού

210 6985678

ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΤΡΙΠΟΛΗ: Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλ. Πετρινού) Τ.. 2710 22 77 20, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μίνωος 63, Τ. 28310 74744
ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μάρκου Πορτάλιου 7, Τ. 28310 74744
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μ.Κάλλας 11 & Γραβιάς 2, (έναντι του Μεγ.Μουσικής), Τ. 210 6985678
ΚΕΡΚΥΡΑ: "Κλινική Αλέξανδρος Μάστορας", Τ. 210 6985678  ΙΩΑΝΝΙΝΑ: T. 210 6985678

SOCIAL MEDIA

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

210 6985678

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Θα μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας!