ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΚΑΙ ΚΝΗΜΕΣ

Ενώ η λιποαναρρόφηση στους μηρούς αποτελεί μία πολύ συχνή διαδικασία, η λιποαναρρόφηση στις κνήμες συνηθίζεται πολύ λιγότερο. Η περιοχή αυτή έχει αρκετές ιδιαιτερότητες που την καθιστούν πιο δύσκολη ως διαδικασία, αλλά και ως αποθεραπεία. Εκτός αυτών, τα αποτελέσματα της διαδικασίας αυτής είναι λιγότερο θεαματικά, σε σχέση με άλλες περιοχές του σώματος.

Δύο είναι οι λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να θέλει να κάνει λιποαναρρόφηση στις κνήμες. Ο πρώτος είναι για να βελτιώσει το σχήμα της κνήμης και ο δεύτερος για να μειώσει την περίμετρό της, να κάνει δηλαδή την κνήμη πιο λεπτή.

Στην πρώτη περίπτωση ενδείκνυται η λιποαναρρόφηση τοπικά μόνο, σε κάποιες περιοχές της κνήμης, ενώ στη δεύτερη τείνει κανείς να κάνει λιποαναρρόφηση σε όλη την περίμετρο της κνήμης.
Στην περίπτωση αυτή, όπου γίνεται εκτεταμένη λιποαναρρόφηση στην κνήμη, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και ικανότητα από τον πλαστικό  χειρουργό, γνώσεις για τις ιδιαιτερότητες της λιποαναρρόφησης στην κνήμη, καθώς επίσης και υπομονή από την πλευρά του ενδιαφερόμενου ατόμου. Η υπομονή χρειάζεται διότι ο χρόνος αποθεραπείας είναι μεγαλύτερος. Η κνήμη έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, σε σχέση με άλλες περιοχές του σώματος, όσον αφορά στη λιποαναρρόφηση.

Πρώτη ιδιαιτερότητα αποτελεί το γεγονός ότι η κνήμη έχει μόνο ένα στρώμα λίπους. Δηλαδή στην κνήμη δεν υπάρχει ένα βαθύ στρώμα λίπους κι ένα επιφανειακό, αλλά όλο το λίπος είναι επιφανειακό. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν οι δυσκολίες της επιφανειακής λιποαναρρόφησης. Λόγω της ιδιαιτερότητας αυτής στην ανατομία του λίπους, είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος δημιουργίας δυσμορφιών, δηλαδή κυματισμών του δέρματος. Για το λόγο αυτό, ο χειρουργός θα πρέπει να γνωρίζει τα όριά του, δηλαδή το σημείο στο οποίο θα πρέπει να σταματάει τη λιποαναρρόφηση.


knhmes

Επίσης, απαραιτήτως στην περιοχή αυτή, η διαδικασία πρέπει να γίνεται με πολύ λεπτές κάνουλες, για να υπάρχει πιο ομοιογενής αφαίρεση. Ο τρόπος διήθησης του υγρού διήθησης που γίνεται στην περιοχή, έχει επίσης κάποιες ιδιαιτερότητες. Δεν είναι τυχαίο ότι ο χρόνος, που χρειάζεται η λιποαναρρόφηση στις κνήμες, είναι περίπου τριπλάσιος από τον απαιτούμενο χρόνο για μια αντίστοιχη λιποαναρρόφηση σε μία άλλη περιοχή του σώματος, όπως στους μηρούς.

Η δεύτερη ιδιαιτερότητα, που έχουν οι κνήμες, είναι ότι ο χρόνος αποθεραπείας είναι μεγαλύτερος. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους. Ένας λόγος είναι ότι η υδροστατική πίεση είναι μεγαλύτερη, διότι οι κνήμες βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο του σώματος. Πρέπει να σκεφτούμε ότι ακόμα και όταν κάνουμε λιποαναρρόφηση στους μηρούς και δεν αγγίζουμε καθόλου τις κνήμες, αυτές έχουν και πάλι ένα οίδημα, το οποίο οφείλεται στο ότι, λόγω βαρύτητας, όλα τα υγρά της λιποαναρρόφησης και τα οιδήματα, έχουν την τάση να κατεβαίνουν προς τα κάτω.

Το φαινόμενο αυτό είναι πολύ πιο έντονο όταν γίνεται λιποαναρρόφηση στις ίδιες τις κνήμες, που πολλές φορές συνδυάζεται και με λιποαναρρόφηση στους μηρούς. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το οίδημα όχι μόνο μεταφέρεται από τα ψηλότερα σημεία του σώματος στις κνήμες, αλλά παράγεται οίδημα και στις κνήμες τις ίδιες.

Δεύτερος λόγος είναι ότι η κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου στις κνήμες επηρεάζεται προσωρινά, με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η μεταφορά των υγρών αυτών από τις κνήμες στα ανώτερα σημεία του σώματος, δηλαδή η απορρόφησή τους.

Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω είναι ότι ο χρόνος για να μειωθεί το οίδημα, όταν γίνεται λιποαναρρόφηση στις κνήμες, είναι διπλάσιος ή και τριπλάσιος σε σχέση με άλλες περιοχές. Ιδιαίτερη προσοχή βέβαια χρειάζεται στα άτομα εκείνα τα οποία πάσχουν από φλεβική ανεπάρκεια. Τα άτομα αυτά θα πρέπει να το αναφέρουν στο γιατρό τους, ότι δηλαδή έχουν διατεταμένες φλέβες κατά καιρούς ή οιδήματα στα πόδια, διότι αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο στην κρίση του γιατρού, για το τι ακριβώς πρέπει να γίνει.

Η κυκλοτερής αφαίρεση λίπους έχει αυξημένο χρόνο αποθεραπείας σε σχέση με την περιοχική αφαίρεση, διότι δεν αφήνει τμήματα ανέπαφου ιστού τα οποία θα μπορούσαν να απορροφήσουν τα οιδήματα ταχύτερα.
Μία άλλη ιδιαιτερότητα που έχουν οι κνήμες είναι ότι ο βαθμός βελτίωσης, που είναι εφικτός, είναι μικρότερος από ότι σε άλλες περιοχές. Θα πρέπει δηλαδή να γνωρίζει το ενδιαφερόμενο άτομο, ότι δεν μπορεί ξαφνικά οι κνήμες του από χοντρές να γίνουν λεπτές. Μπορούν να έχουν κάποια βελτίωση, η οποία θα είναι μεν αισθητή, αλλά η ιδανική εικόνα που έχουν στο μυαλό τους πιθανόν να μην είναι εφικτή.

Άτομα τα οποία δεν έχουν προβλήματα του κυκλοφορικού στα κάτω άκρα, που δεν έχουν ιδιαίτερη χαλάρωση στις κνήμες, όπου ο όγκος στις κνήμες οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο λίπος και όχι στους μύες και που έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες, σίγουρα θα μείνουν ικανοποιημένα από τη διαδικασία αυτή.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει εξελιγμένες τεχνικές, χρησιμοποιεί ποιοτικά υλικά, επιδιώκει να βελτιώσει την εμφάνιση με φυσικό αποτέλεσμα. Με ειλικρίνεια και φροντίδα στοχεύει στο καλύτερο αποτέλεσμα που ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να προσφέρει.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

210 6985678
210 6919019
ΑΘΗΝΑ: Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι

Ο πλαστικός χειρουργός Dr Χριστόπουλος MD πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις σε:

ΤΡΙΠΟΛΗ: Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλ. Πετρινού) Τ.. 2710 22 77 20,
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μίνωος 63, Τ. 28310 74744
ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μάρκου Πορτάλιου 7, Τ. 28310 74744
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μ.Κάλλας 11 & Γραβιάς 2, (έναντι του Μεγ.Μουσικής), Τ. 210 6985678
ΚΕΡΚΥΡΑ: Μαντζάρου 3 - "Corfu Medica", Τ. 210 6985678 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΗΠΕΙΡΟΣ: T. 210 6985678

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!