ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

Ένα ποσοστό της τάξης του 10% των ατόμων που κάνουν λιποαναρρόφηση, συνήθως προβαίνουν σε μία δεύτερη λιποαναρρόφηση μικρότερης έκτασης, συμπληρωματική της πρώτης ή για διόρθωση κάποιων ατελειών. Επειδή το άτομο κατά τη διάρκεια της λιποαναρρόφησης βρίσκεται ξαπλωμένο, είναι δύσκολο ο χειρουργός να καταλάβει πώς ακριβώς θα φαίνεται η περιοχή σε όρθια θέση. Βέβαια το ιδανικό θα ήταν η λιποαναρρόφηση να γίνεται με το ενδιαφερόμενο άτομο σε όρθια θέση, αλλά βέβαια κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Μετά από καιρό και όταν η περιοχή έχει επουλωθεί, η διαδικασία επούλωσης μπορεί να δημιουργήσει ανακατατάξεις στην περιοχή, όπως και η δύναμη της βαρύτητας. Αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε κάποιες ατέλειες, οι οποίες συνήθως είναι εφικτό να διορθωθούν με μία δεύτερη, μικρότερης έκτασης διαδικασία. Η διαδικασία αυτή συνήθως γίνεται με τοπική αναισθησία και μπορεί να είναι συμπληρωματική λιποαναρρόφηση ή και τοποθέτηση λίπους σε κάποιες άλλες περιοχές.

Η συμπληρωματική λιποαναρρόφηση παρουσιάζει κάποιες ιδιαιτερότητες  και δυσκολίες σε σχέση με την αρχική λιποαναρρόφηση της περιοχής. Αυτό συμβαίνει διότι μετά την αρχική λιποαναρρόφηση έχουν δημιουργηθεί κάποιες συμφύσεις (ίνες) στην περιοχή από τον ιστό επούλωσης. Οι ίνες αυτές δυσκολεύουν την αναρρόφηση του λίπους. Στις περιπτώσεις αυτές όμως σημαντική βοήθεια  δίνει η laser λιπόλυση, η οποία έχει την ιδιότητα να εξαλείφει τις ίνες αυτές καθώς και η παλμική λιποαναρρόφηση, η οποία έχει την δυνατότητα να κάνει την κάνουλα να εισχωρεί ανάμεσα σε αυτές.


simpliromatikh


Οι δύο αυτές μέθοδοι αποτελούν σημαντικό όπλο στα χέρια του πλαστικού χειρουργού για την διόρθωση των ατελειών, που συνεπάγεται η συμπληρωματική λιποαναρρόφηση. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις περιπτώσεις εκείνες όπου φαίνεται ότι συνεχίζει να υπάρχει τοπικό πάχος σε κάποια περιοχή, αλλά αυτό είναι ψευδαίσθηση, δηλαδή αυτό που σε κάποια άτομα, που έχουν υποστεί λιποαναρρόφηση, μπορεί να μοιάζει ως τοπικό πάχος στην πράξη μπορεί να είναι αποτέλεσμα χαλάρωσης.  Η χαλάρωση αυτή μπορεί να έχει συμπαρασύρει το λίπος σε συγκεκριμένες περιοχές, αδειάζοντας κάποιες άλλες. Και σε αυτές τις περιπτώσεις η επιφανειακή λιποαναρρόφηση, είτε γίνεται με παλμική είτε με laser, συμβάλει σημαντικά, αφενός μεν στο να προλάβει στην δημιουργία τους, αφετέρου δε εάν αυτές έχουν δημιουργηθεί, στη διόρθωσή τους. Φυσικά, όσο μεγαλύτερη είναι η εμπειρία του πλαστικού χειρουργού, τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητες να χρειαστεί η συμπληρωματική λιποαναρρόφηση.

Βέβαια, καλό είναι το κάθε άτομο να έχει στο μυαλό του ότι μπορεί κάτι τέτοιο να συμβεί ακόμη και εάν συνεργαστεί με ένα πολύ έμπειρο πλαστικό χειρουργό. Επίσης, όσο πιο μεγάλος είναι ο βαθμός προβλήματος τοπικής συσσώρευσης λίπους, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να χρειαστεί συμπληρωματική λιποαναρρόφηση. Κάποιες φορές ωστόσο, μπορεί ο χειρουργός, εν γνώσει του, να προτιμήσει να αφήσει λίγο λίπος σε μια περιοχή, παρά να διακινδυνεύσει την υπερδιόρθωση. Αυτό διότι η συμπληρωματική λιποαναρρόφηση είναι μία πολύ ευκολότερη διαδικασία σε σχέση με την διόρθωση της υπερβολικής αφαίρεσης λίπους.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει εξελιγμένες τεχνικές, χρησιμοποιεί ποιοτικά υλικά, επιδιώκει να βελτιώσει την εμφάνιση με φυσικό αποτέλεσμα. Με ειλικρίνεια και φροντίδα στοχεύει στο καλύτερο αποτέλεσμα που ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να προσφέρει.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

210 6985678
210 6919019
ΑΘΗΝΑ: Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι

Ο πλαστικός χειρουργός Dr Χριστόπουλος MD πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις σε:

ΤΡΙΠΟΛΗ: Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλ. Πετρινού) Τ.. 2710 22 77 20,
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μίνωος 63, Τ. 28310 74744
ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μάρκου Πορτάλιου 7, Τ. 28310 74744
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μ.Κάλλας 11 & Γραβιάς 2, (έναντι του Μεγ.Μουσικής), Τ. 210 6985678
ΚΕΡΚΥΡΑ: Μαντζάρου 3 - "Corfu Medica", Τ. 210 6985678 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΗΠΕΙΡΟΣ: T. 210 6985678

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!