ΑΥΞHΤΙΚΗ ΓΛΟΥΤΩΝ ΜΕ ΛΙΠΟΣ

buttock

Η αύξηση γλουτών ανέκαθεν γίνεται με χρήση ενθεμάτων.

Στο παρελθόν είχε προταθεί, ως εναλλακτική μέθοδος, η χρήση του λίπους στην αυξητική γλουτών. Όμως οι τεχνικές λήψης και τοποθέτησης λίπους δεν ήταν τόσο εξελιγμένες και το μεγαλύτερο μέρος του, εάν όχι όλο το λίπος, απορροφούνταν από τον οργανισμό. Τα αποτελέσματα, δηλαδή, δεν ήταν μόνιμα, γι’ αυτό και δεν ήταν μια προτεινόμενη μέθοδος από τους πλαστικούς χειρουργούς προς τους ενδιαφερόμενους.
Όμως, από τότε που οι μέθοδοι εξελίχθηκαν, παρατηρούμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό του λίπους, της τάξεως του 50% περίπου, που θα τοποθετηθεί, παραμένει.

Έτσι η μέθοδος αυξητικής γλουτών με χρήση λίπους, έχοντας μπει ξανά στο σωστό δρόμο, βρίσκει πεδίο εφαρμογής στα ιατρεία των πλαστικών χειρουργών.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι ότι:
- Ο πόνος συνήθως είναι ελάχιστος.
- Η αύξηση γίνεται με υλικά του ιδίου του οργανισμού.
- Οι πιθανότητες επιπλοκών είναι ελάχιστες.
- Δεν υπάρχει το κόστος του ενθέματος στην επέμβαση.

Ταυτόχρονα κάνουμε «δύο σε ένα», δηλαδή αφαιρούμε λίπος από περιοχές όπου αυτό είναι περιττό κι ανεπιθύμητο και το τοποθετούμε στην περιοχή που έχει έλλειμμα και επιθυμούμε τη συμπλήρωσή της.
Μπορούμε να τοποθετήσουμε το λίπος ακριβώς στο σημείο των γλουτών που το επιθυμούμε κι επομένως να δώσουμε έμφαση στα επιθυμητά σημεία με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Το μειονέκτημα της μεθόδου είναι ότι συνήθως χρειάζονται πάνω από μία φορές για να επιτύχει κανείς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η μέθοδος έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια και αναφέρεται πολύ συχνά ως BBL (Brazilian Buttock Lift). Είναι μία πολύ καλή επιλογή για άτομα που επιθυμούν ένα μικρό βαθμό αύξησης των γλουτών τους με παράλληλη αφαίρεση τοπικού πάχους από άλλο σημείο. Κατ αυτόν τον τρόπο έχουν μία συνολική βελτίωση του σχήματος του σώματός τους.