Λιπογλυπτική με Lipofilling για διπλό όφελος

Η βασική ιδέα της Λιπογλυπτικής με Lipofilling είναι ο πλαστικός χειρουργός να αφαιρέσει λίπος από μια περιοχή του σώματος και να το εγχύσει σε μια άλλη βελτιώνοντας την αρμονία του σώματος. Είναι μια τεχνική με διπλό όφελος καθώς διορθώνει το σχήμα σε περιοχές του σώματος που έχουν περίσσεια λίπους (ψωμάκια, κοιλιά, μηροί, κ.α.) και προσθέτει λίπος σε περιοχές που χρειάζονται περισσότερο όγκο (γλουτοί, στήθος, κ.α.).

Ειδικά στο στήθος η τεχνική lipofilling χρησιμοποιήθηκε αρχικά για αναδιαμόρφωση μαστού μετά από μαστεκτομή. Τώρα, η εμφύτευση λίπους στο μαστό πραγματοποιείται και για καθαρά αισθητικούς σκοπούς. Μεγάλο πλεονέκτημα στις περιπτώσεις αυξητικής στήθους και αυξητικής γλουτών με λίπος αποτελεί το γεγονός ότι και τα δυο είναι σημεία του σώματος στα οποία φυσιολογικά υπάρχει ποσότητα λίπους, το οποίο κυρίως δίνει τον όγκο σε αυτές τις περιοχές. Έτσι τόσο η όψη μαστών και γλουτών όσο και η αίσθηση αφής των περιοχών αυτών μετά από μια αυξητική με λίπους έχουν εξαιρετικά φυσικό αποτέλεσμα.

 

Επιπλέον, η αρμονία των γραμμών του σώματος βελτιώνεται λόγω της λιποαναρρόφησης που κάνει ο πλαστικός χειρουργός σε άλλες περιοχές του σώματος που συσσωρεύεται ανεπιθύμητο λίπος. Έτσι, με μια διαδικασία έχουμε διπλό όφελος!

 

Η τεχνική του lipofilling

Η θεωρία πίσω από το lipofilling είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Περιλαμβάνει την αφαίρεση λιπώδους ιστού μέσω της λιποαναρρόφησης, από μέρος του σώματος που υπάρχει υπερβολικό λίπος. Στη συνέχεια, αφού γίνει στο λίπος ειδική επεξεργασία, εγχέεται σε περιοχές όπως το στήθος ή οι γλουτοί.

Η διαδικασία διαρκεί κατά μέσο όρο από μία έως δυο ώρες ανάλογα με την ποσότητα του λίπους που θέλουμε να αναρροφήσουμε, επεξεργαστούμε και εγχύσουμε. Μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί ότι το «υλικό ένθεσης», δηλαδή το λίπος, είναι ένα υλικό του ίδιου του ατόμου και γι’ αυτό το λόγο δεν έχει κίνδυνο αντίδρασης από τον οργανισμό.

Επίσης, το κόστος της διαδικασίας είναι μικρότερο, απ‘ ότι αν χρησιμοποιήσουμε ενθέματα για την αυξητική που επιθυμούμε καθώς το λίπος είναι υλικό χωρίς κόστος.

Η διαδικασία ξεκινάει με λιποαναρρόφηση στις περιοχές από τις οποίες θέλουμε να αφαιρέσουμε το ανεπιθύμητο λίπος. Το λίπος συλλέγεται σε ένα ειδικό αποστειρωμένο δοχείο. Ακολουθεί ειδική επεξεργασία για να αποβάλλουμε νερό και αίμα, που αναμιγνύονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας λιποαναρρόφησης.

Το δεύτερο μέρος της διαδικασίας περιλαμβάνει την επανατοποθέτηση του λίπους στο σώμα, στο σημείο που επιθυμούμε (μαστός, γλουτοί) από μια ελάχιστη, απλή οπή, έτσι ώστε να εγχυθεί το λίπος. Η ουλή είναι ελάχιστη, πρακτικώς αόρατη, και είναι κρυμμένη συνήθως στην πτυχή κάτω από το στήθος. Η έγχυση πρέπει να είναι συμμετρική έτσι ώστε το στήθος να φαίνεται όμορφο, ομοιόμορφο και φυσικό. Η διαδικασία δεν θεωρείται ενοχλητική, αλλά μπορεί να υπάρξουν κάποιοι μώλωπες, ειδικά στην περιοχή που έχει γίνει η λιποαναρρόφηση. Συνήθως δεν απαιτείται παραμονή στην κλινική και η επιστροφή στις απλές καθημερινές ασχολίες γίνεται μετά από 24 ή 48 ώρες, ανάλογα με την έκταση της διαδικασίας.

 

λιπογλυπτικη με lipofilling

 

Πλεονεκτήματα της lipofilling

H Lipofilling Λιπογλυπτική μας δίνει το πλεονέκτημα να έχουμε το αποτέλεσμα δύο επεμβάσεων με μία διαδικασία: με τη λιποαναρρόφηση αφαιρούμε ανεπιθύμητο λίπος από μια περιοχή και με την έγχυση λίπους επιτυγχάνουμε αυξητική σε μια άλλη περιοχή που επιθυμούμε (στήθος, γλουτοί).

Επίσης, το λίπος είναι ένα αυτόλογο υλικό, που σημαίνει ότι η λιποέγχυση δεν περιλαμβάνει αλλότρια υλικά κι είναι επομένως κατάλληλη για ασθενείς που δεν θέλουν εμφυτεύματα σιλικόνης.

Το λίπος είναι ένα υλικό χωρίς κόστος, κι έτσι η αυξητική στήθους ή η αυξητική γλουτών γίνεται πιο προσιτή από οικονομικής πλευράς.

Πλεονέκτημα του lipofilling στην αυξητική στήθους αποτελεί επίσης το γεγονός ότι η τεχνική μπορεί να λειτουργήσει συνδυαστικά με ενθέματα σιλικόνης σε περιπτώσεις που η γυναίκα είναι ιδιαιτέρως λεπτή κι υπάρχει η περίπτωση το ένθεμα να γίνεται εμφανές σε κάποιες στάσεις του σώματος. Με την προσθήκη στρώματος λιπώδους ιστού επιτυγχάνουμε πιο φυσικό αποτέλεσμα, καλύπτοντας το εμφύτευμα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι ότι είμαστε σε θέση να επιτύχουμε σταδιακά μεγαλύτερο μέγεθος στήθους, προσθέτοντας νέα ποσότητα λίπους μετά από καιρό. Έτσι μια γυναίκα, αν συνειδητοποιήσει ότι θα της άρεσε το στήθος της να είναι λίγο πιο μεγάλο, ζητά από τον πλαστικό χειρουργό της να προσθέσει μια μικρή ποσότητα λίπους ακόμη με μια μικρής έκτασης διαδικασία.

 

Μειονεκτήματα του lipofilling

Ο οργανισμός έχει την τάση να «απορροφά» ένα μέρος του λίπους που έχει τοποθετήσει ο πλαστικός χειρουργός. Με τις νεότερες τεχνικές το ποσοστό του λίπους που τελικά «απομακρύνεται» από την περιοχή είναι αρκετά μικρότερο σε σχέση με το παρελθόν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το 40 με 50% του εγχυμένου λίπους χάνεται. Βέβαια, όπως περιγράψαμε και παραπάνω, μπορεί με μια σχετικά απλή διαδικασία ο πλαστικός χειρουργός να συμπληρώσει τη μικρή ποσότητα υλικού που «απομακρύνθηκε».

Όπως γνωρίζουμε, τα λιποκύτταρα «αδειάζουν» ή «γεμίζουν» ανάλογα με τις αυξομειώσεις του βάρους του ατόμου. Αυτό σημαίνει ότι η περιοχή, που προσθέσαμε λίπος, αλλάζει με το άτομο, δηλαδή εάν η γυναίκα για παράδειγμα αυξήσει το βάρος της, ο όγκος των μαστών της μπορεί να αυξηθεί επίσης, ενώ εάν χάσει βάρος, ο όγκος των μαστών μπορεί να μειωθεί.

Επιπλέον, λόγω των ιδιοτήτων του λίπους, δεν είναι εφικτό να επιτευχθεί πολύ μεγάλη αύξηση στο στήθος ή στους γλουτούς μόνο με μια εφαρμογή. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο, σε περιπτώσεις που επιθυμούμε πολύ μεγάλη αύξηση, αυτή να επιτυγχάνεται σταδιακά με μια δεύτερη επανάληψη της διαδικασίας, όταν υπάρχει επαρκής περίσσεια λίπους, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε από άλλη περιοχή του σώματος.

 

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και η αποθεραπεία είναι σχετικά σύντομη. Τα τελικά αποτελέσματα είναι ορατά εντός 3 έως 6 μηνών μετά τη διαδικασία.

Σήμερα, η lipofilling λιπογλυπτική είναι μια διαδικασία αποδεκτή από τον κόσμο για το φυσικό αποτέλεσμα που δίνει καθώς και για τα υπόλοιπα πλεονεκτήματά της. Η χρήση της για αισθητικούς σκοπούς γίνεται όλο και πιο συχνή, καθώς μας επιτρέπει να αναμορφώνουμε το σχήμα του σώματος, αδυνατίζοντας σημεία του σώματος που επιθυμούμε και προσθέτοντας ταυτόχρονα φυσικό όγκο σε άλλα μέρη του σώματος, δίνοντας μια πολύ φυσική εμφάνιση και αρμονία.

 

 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει εξελιγμένες τεχνικές, χρησιμοποιεί ποιοτικά υλικά, επιδιώκει να βελτιώσει την εμφάνιση με φυσικό αποτέλεσμα. Με ειλικρίνεια και φροντίδα στοχεύει στο καλύτερο αποτέλεσμα που ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να προσφέρει.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

210 6985678
210 6919019
ΑΘΗΝΑ: Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι

Ο πλαστικός χειρουργός Dr Χριστόπουλος MD πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις σε:

ΤΡΙΠΟΛΗ: Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλ. Πετρινού) Τ.. 2710 22 77 20,
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μίνωος 63, Τ. 28310 74744
ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μάρκου Πορτάλιου 7, Τ. 28310 74744
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μ.Κάλλας 11 & Γραβιάς 2, (έναντι του Μεγ.Μουσικής), Τ. 210 6985678
ΚΕΡΚΥΡΑ: Μαντζάρου 3 - "Corfu Medica", Τ. 210 6985678 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΗΠΕΙΡΟΣ: T. 210 6985678

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!