Το δέρμα μου θα χαλαρώσει μετά την λιποαναρρόφηση;

Η λιποαναρρόφηση αφαιρεί λιπώδη ιστό. Ο λιπώδης αυτός ιστός καταλαμβάνει κάποιο όγκο κάτω από το δέρμα. Θεωρητικά, από τη στιγμή που ο λιπώδης ιστός μειώνεται και το δέρμα παραμένει το ίδιο, θα έπρεπε να υπάρχει η πιθανότητα της χαλάρωσης του δερματικού ιστού.

Το δέρμα όμως είναι μία ελαστική μεμβράνη, η οποία έχει την τάση να συρρικνώνεται κι επομένως να καλύπτει την όποια απώλεια όγκου έχουμε μετά την αφαίρεση του λίπους. Εάν το δέρμα έχει αρκετά καλή ελαστικότητα, τότε η συρρίκνωσή του αυτή θα αναπληρώσει την απώλεια όγκου και δεν θα παρουσιαστεί χαλάρωση. Εάν όμως το δέρμα βρίσκεται σε οριακή ελαστικότητα, τότε μπορεί όντως να έχουμε πρόβλημα χαλάρωσης.

Ο γιατρός δεν μπορεί να μετρήσει με ακρίβεια την ελαστικότητα του δέρματος πριν το χειρουργείο και να προβλέψει επακριβώς εάν θα υπάρξει χαλάρωση ή όχι. Όμως υπάρχουν κάποια σημάδια που μας κάνουν να υποπτευόμαστε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Τα σημάδια αυτά είναι οι ραβδώσεις (ραγάδες), οι οποίες μειώνουν κατά πολύ την ελαστικότητα του δέρματος, καθώς και η ποιότητα του δέρματος, την οποία μπορεί κανείς να κρίνει οπτικά. Κάποιες περιοχές έχουν περισσότερη τάση να κάνουν χαλάρωση και κάποιες λιγότερη. Για παράδειγμα το κάτω μέρος της κοιλιάς έχει μικρότερη πιθανότητα χαλάρωσης από ότι το πάνω, μετά από λιποαναρρόφηση. Τα γόνατα δεν έχουν σχεδόν καμία πιθανότητα να δημιουργήσουν χαλάρωση. Αντίθετα η εσωτερική πλευρά των μηρών έχει μειωμένη ελαστικότητα κι έχει περισσότερες πιθανότητες να χαλαρώσει.
Οι κνήμες σχεδόν ποτέ δεν χαλαρώνουν.

Η χαλάρωση αυτή δεν είναι περισσότερη από αυτήν που θα είχε συμβεί εάν δεν γινόταν λιποαναρρόφηση και απλώς χάνοντας κιλά, μειωνόταν η τοπική συσσώρευση λίπους. Δηλαδή όση πιθανότητα έχει κάποιος να δημιουργήσει χαλάρωση κάνοντας δίαιτα, άλλη τόση έχει κάνοντας λιποαναρρόφηση. Στη λιποαναρρόφηση μάλιστα, εάν εφαρμοστούν συγκεκριμένες τεχνικές, οι πιθανότητες χαλάρωσης είναι μικρότερες.

Εδώ τίθεται το ερώτημα:

Μπορεί η λιποαναρρόφηση να με βοηθήσει στο να έχω λιγότερη χαλάρωση;

Κάποιες τεχνικές λιποαναρρόφησης, όπως η επιφανειακή λιποαναρρόφηση ή η laser λιπόλυση, δημιουργούν μία μικρή βελτίωση στη χαλάρωση του δέρματος. Εάν ο πλαστικός χειρουργός γνωρίζει αυτές τις μεθόδους και τις εφαρμόσει σωστά, τότε θα πρέπει να περιμένουμε λιγότερη χαλάρωση από αυτήν που θα είχαμε εάν απλώς χάναμε κιλά μέσω δίαιτας, χωρίς λιποαναρρόφηση. Βέβαια, όπως είπαμε, η λιποαναρρόφηση απευθύνεται στο τοπικό πάχος, ενώ η απώλεια κιλών στο γενικευμένο πάχος. Όμως εάν μπορούσαμε να υποθέσουμε δύο σενάρια, δηλαδή το ένα να χαθεί το τοπικό πάχος λόγω μεγάλης απώλειας βάρους και δεύτερο, να χαθεί λόγω λιποαναρρόφησης, τότε και στις δύο περιπτώσεις η πιθανότητα χαλάρωσης θα ήταν η ίδια.

Εάν όμως στη λιποαναρρόφηση εφαρμοστούν οι τεχνικές  που προαναφέραμε, τότε στην περίπτωση αφαίρεσης λίπους με λιποαναρρόφηση, θα έχουμε μικρότερη χαλάρωση. Βέβαια οι τεχνικές αυτές δεν μπορούν να διορθώσουν μεγάλου βαθμού χαλάρωση και γι’ αυτό,  σε αυτήν την περίπτωση, χρειάζεται ιδιαίτερη συζήτηση με τον πλαστικό χειρουργό.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει εξελιγμένες τεχνικές, χρησιμοποιεί ποιοτικά υλικά, επιδιώκει να βελτιώσει την εμφάνιση με φυσικό αποτέλεσμα. Με ειλικρίνεια και φροντίδα στοχεύει στο καλύτερο αποτέλεσμα που ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να προσφέρει.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

210 6985678
210 6919019
ΑΘΗΝΑ: Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι

Ο πλαστικός χειρουργός Dr Χριστόπουλος MD πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις σε:

ΤΡΙΠΟΛΗ: Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλ. Πετρινού) Τ.. 2710 22 77 20,
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μίνωος 63, Τ. 28310 74744
ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μάρκου Πορτάλιου 7, Τ. 28310 74744
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μ.Κάλλας 11 & Γραβιάς 2, (έναντι του Μεγ.Μουσικής), Τ. 210 6985678
ΚΕΡΚΥΡΑ: Μαντζάρου 3 - "Corfu Medica", Τ. 210 6985678 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΗΠΕΙΡΟΣ: T. 210 6985678

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!