Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λιποαναρρόφηση στο πρόσωπο

Η λιποαναρρόφηση στην περιοχή του προσώπου έχει εφαρμοστεί, όχι τόσο για την αφαίρεση του λίπους, όσο για να προκαλέσει σύσφιξη στο δέρμα. Για άτομα που έχουν μικρό βαθμό χαλάρωσης μπορεί να είναι αρκετή, ώστε να βελτιώσει τα αποτελέσματα της χαλάρωσης.

Παρ’ όλ’ αυτά, με τη λιποαναρρόφηση στις παρειές μπορεί κανείς να επιτύχει και ένα μικρό βαθμό βελτίωσης στο σχήμα του προσώπου. Δεν μπορεί κανείς βέβαια να πει ότι η μέθοδος αυτή ενδείκνυται για άτομα που έχουν πολύ στρογγυλό πρόσωπο και θέλουν να δημιουργήσουν γωνίες. Η λιποαναρρόφηση στο πρόσωπο μπορεί να συνδυαστεί και με face-lift σε άτομα που έχουν μεγάλο βαθμό χαλάρωσης, αλλά και αρκετό λίπος, κυρίως στην περιοχή του τραχήλου.

Η μέθοδος αυτή πρέπει να γίνεται με πολύ λεπτές κάνουλες και χωρίς υπερβολές στην εφαρμογή. Πρέπει κανείς να σκεφτεί ότι ο σκοπός δεν είναι τόσο η αφαίρεση του λίπους, όσο η δημιουργία ρικνωτικού ινώδους ιστού από το δέρμα, προκειμένου να επιτευχθεί σύσφιξη. Για να καταλάβει κανείς πως γίνεται αυτή η ρίκνωση θα πρέπει να σκεφτεί ότι μπαίνοντας η κάνουλα κάτω από το δέρμα, αφενός προκαλεί ένα μικροτραυματισμό και επομένως διέγερση στα κατώτερα στρώματα του δέρματος, αφετέρου αναρροφά λίγο λίπος και αφήνει ένα μικρό τούνελ. Το τούνελ αυτό γεμίζει με ινώδη ιστό. Ο ινώδης αυτός ιστός έχει την ιδιότητα να ρικνούται (δηλαδή να κάνει συρρίκνωση). Η συρρίκνωση αυτή συμπαρασύρει το δέρμα και επομένως το δέρμα συρρικνώνεται και αυτό. Κάνοντας πολλά τέτοια μικροτούνελ επιτυγχάνει κανείς ένα δίκτυο ινώδους ιστού κάτω από το δέρμα, το οποίο μας χρησιμεύει στο να δημιουργεί σύσφιξη σε αυτό.
Η λέξη τραυματισμός δεν πρέπει να θεωρείται αρνητική, διότι σε μικρό και ελεγχόμενο βαθμό έχει θετικά αποτελέσματα και την επιδιώκουμε πολλές  φορές στην πλαστική χειρουργική.

Είναι σημαντικό να γίνεται καλή επιλογή υποψηφίων ατόμων για τη μέθοδο αυτή, διότι δεν ταιριάζει σε όλους. Αντίθετα, εάν ο γιατρός δεν έχει την κατάλληλη πείρα, για να επιλέξει τα κατάλληλα άτομα, μπορεί να υπάρξουν αντίθετα αποτελέσματα. Εάν δηλαδή τα στοιχεία του προσώπου που πάσχουν, είναι άλλα από αυτά που μπορούν να διορθωθούν, όπως για παράδειγμα σιελογόνοι αδένες ή μύες που δεν μπορούν να διορθωθούν , τότε το μόνο που καταφέρνει κανείς είναι να κάνει τα προβλήματα αυτά πιο εμφανή γιατί μειώνει το στρώμα λίπους που τα καλύπτει. Επομένως, επιμένουμε ότι η σωστή επιλογή ατόμων είναι εξαιρετικά σημαντική.

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟΣΑΓΟΝΟ

chin

Μία από τις κλασσικές περιοχές στις οποίες γίνεται λιποαναρρόφηση είναι το διπλοσάγονο. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πάρα πολλά άτομα και βρίσκουν πολύ ικανοποιητική λύση με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης.

Η διαδικασία αυτή είναι αρκετά σύντομη. Γίνεται ως επί το πλείστον με τοπική αναισθησία και η αποθεραπεία είναι αρκετά σύντομη, πολλές φορές και λιγότερο από μία εβδομάδα. Οι οπές γίνονται ή πίσω από τα αυτιά ή στο σημείο ακριβώς κάτω από το σαγόνι. Επειδή οι οπές αυτές είναι πολύ μικρές, συνήθως της τάξεως του μισού εκατοστού, το σημάδι που απομένει είναι ανεπαίσθητο.

Ο πλαστικός χειρουργός ξεκινάει κάνοντας τοπική αναισθησία με διάλυμα αδρεναλίνης, η οποία προκαλεί αγγειοσύσπαση της περιοχής του λίπους και κατόπιν με μία πολύ λεπτή κάνουλα, μέσω της οπής που προαναφέραμε, αναρροφά το λίπος.

Πολλά άτομα φοβούνται ότι με τη λιποαναρρόφηση στην περιοχή αυτή, το δέρμα μπορεί να χαλαρώσει. Συνήθως όμως συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή έχουμε μία βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος.Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: Πρώτον, διότι αφαιρώντας το λίπος, το μήκος που πρέπει να καλύψει το δέρμα επάνω στη νέα επιφάνεια που δημιουργείται στον τράχηλο, είναι μεγαλύτερο. Δηλαδή, η καμπύλη του τραχήλου είναι πιο «ανοιχτή» και επομένως το δέρμα τεντώνει, αντί να χαλαρώσει. Για να καταλάβουμε αυτό θα πρέπει να σκεφτούμε ότι μετά τη λιποαναρρόφηση και με την εφαρμογή της πιεστικής περίδεσης, το δέρμα θα αναγκαστεί να κολλήσει στους ιστούς που έχουν απομείνει μετά την αφαίρεση του λίπους. Επειδή αφαιρέθηκε το λίπος, οι ιστοί αυτοί βρίσκονται λίγο πιο πίσω και επομένως προκαλούν τέντωμα του δέρματος. Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο το δέρμα δεν χαλαρώνει είναι ότι κάνουμε επιφανειακή λιποαναρρόφηση.

Εάν δούμε και στο κεφάλαιο της επιφανειακής λιποαναρρόφησης, θα καταλάβουμε ότι η μέθοδος αυτή, λόγω του ελεγχόμενου τραυματισμού της κατώτερης επιφάνειας του δέρματος, προκαλεί μία ρίκνωση (σύσφιξη) στο δέρμα.

Φυσικά, η βελτίωση αυτή της ελαστικότητας αφορά μικρού βαθμού προβλήματα. Άτομα με πολύ μεγάλη χαλάρωση χρειάζονται face-lift, διότι η λιποαναρρόφηση από μόνη της δεν είναι ικανή να βελτιώσει μεγάλου βαθμού χαλάρωση.

Go to Top
εξειδικευμένο κέντρο λιποαναρρόφησης
εξειδικευμένο κέντρο λιποαναρρόφησης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NESLETTER ΜΑΣ

Μάθετε τα πάντα για την λιποαναρρόφηση!