Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λιποαναρρόφηση στα πόδια

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΛΟΥΤΟΥΣ

Το σχήμα των γλουτών και ο όγκος τους οφείλονται στα όργανα τα οποία περιέχονται σε αυτούς. Ένα μεγάλο μέρος του όγκου οφείλεται στους μύες. Πάνω από αυτούς βρίσκεται ένα αρκετά παχύ στρώμα λίπους, το οποίο με την σειρά του καλύπτεται από το δέρμα. Οι μύες μπορούν να τονωθούν με την γυμναστική. Όσον αφορά στο λίπος όμως, όση γυμναστική και να κάνει ένα άτομο, η ποσότητα του λίπους θα παραμείνει η ίδια, εφόσον το άτομο αυτό, βέβαια, παραμένει στα ίδια κιλά. Εάν υπάρχει γενετική προδιάθεση μεγάλης συσσώρευσης λίπους στην περιοχή, όσο εντατική γυμναστική και να κάνει αυτό το άτομο και όσα κιλά και να χάσει, πάντα αναλογικά με τις άλλες περιοχές του σώματος, θα υπάρχει μία τοπική συσσώρευση λίπους.

Είναι πολύ συχνό να προσέρχονται στον πλαστικό χειρουργό γυναίκες, που έχουν προσπαθήσει με εξαντλητική γυμναστική να χάσουν το λίπος αυτό, και παρ’ όλ’ αυτά το πρόβλημά τους ποτέ δεν διορθώθηκε.
Η λιποαναρρόφηση στους γλουτούς μπορεί να διορθώσει αυτή την τοπική συσσώρευση λίπους και να βελτιώσει το σχήμα των γλουτών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει λιποαναρρόφηση στους γλουτούς και να υπάρξει ένα ωραίο σχήμα σε αυτούς είναι να μην υπάρχει έντονη χαλάρωση. Εάν πρόκειται για μικρό βαθμό χαλάρωσης, τότε με την χρήση της επιφανειακής λιποαναρρόφησης και της laser λιπόλυσης, αυτός μπορεί να βελτιωθεί ή έστω να μην επιδεινωθεί. Σε μεγάλο βαθμό χαλάρωσης όμως, η λιποαναρρόφηση αντενδείκνυται.

gloutoi

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, όσον αφορά το πώς ο πλαστικός χειρουργός θα χειριστεί το σχήμα των γλουτών. Ο νεανικός γλουτός χαρακτηρίζεται από αρκετό όγκο στα ψηλότερα σημεία του και ομαλό «σβήσιμο» στα κατώτερα σημεία του, μέχρι να καταλήξει με ομαλό τρόπο στους μηρούς. Έχει παρατηρηθεί πολλές φορές να αδειάζει ο γιατρός με λιποαναρρόφηση το πάνω μέρος των γλουτών, δίνοντας ένα άσχημο σχήμα σε αυτούς, πράγμα το οποίο θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγεται. Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο κατώτερο μέρος των γλουτών, το οποίο σε μερικά άτομα εμφανίζει μία πτώση. Αυτή συνήθως δεν οφείλεται στην τοπική συσσώρευση λίπους, αλλά σε χαλάρωση. Αυτό μπορεί να διορθωθεί μέχρι ένα σημείο με την χρήση ειδικών τεχνικών, τις οποίες έχουμε προαναφέρει. Οι τεχνικές αυτές σε κάποια άτομα μπορούν να βελτιώσουν και την κυτταρίτιδα, πράγμα το οποίο είναι ζητούμενο πολλές φορές.

Η τοπική συσσώρευση λίπους στους γλουτούς κάνει το σώμα να φαίνεται ασύμμετρο και δίνει την αίσθηση μίας πολύ παχύτερης γυναίκας από αυτό που πραγματικά είναι. Ο όγκος αυτός στους γλουτούς τείνει να αυξηθεί με την αύξηση της ηλικίας. Οι γυναίκες που έχουν αυτό το πρόβλημα έχουν αρκετή δυσκολία στο να ντυθούν και να βρουν κατάλληλα για αυτές ρούχα. Η διόρθωση της τοπικής συσσώρευσης λίπους στην περιοχή των γλουτών δίνει αρκετά μεγάλη ικανοποίηση, ιδίως όσον αφορά στο ντύσιμο των ατόμων αυτών. Με την χρήση του Slim Lipo ο τόνος του δέρματος βελτιώνεται και για αυτό το λόγο συστήνεται σε όλες τις λιποαναρροφήσεις των γλουτών.

Πάνω από τους γλουτούς, σε κάποια άτομα, υπάρχει μία εμφανής τριγωνική περιοχή από τοπικά συσσωρεμένο λίπος, η οποία αναφέρεται ως ιερή περιοχή ή κατώτερο λίπος της πλάτης. Όταν υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα μπορεί επίσης να διορθωθεί ταυτόχρονα με τη λιποαναρρόφηση και να δώσει έτσι μία αισθητή βελτίωση στην περιοχή. Σε κάποια άτομα μπορεί το κατώτερο σημείο των γλουτών να έχει άμεση συνέχεια με τους μηρούς. Εάν αυτά τα άτομα επιθυμούν να δημιουργηθεί μία πτυχή στο σημείο αυτό, αυτό μπορεί να γίνει επίσης με την μέθοδο της λιποαναρρόφησης.

Θα πρέπει κανείς να σκέφτεται τη λιποαναρρόφηση στους γλουτούς όχι ως μία  αφαίρεση λίπους, αλλά ως μία σχηματοποίηση των γλουτών. Άρα είναι συγκεκριμένα τα σημεία από τα οποία θα πρέπει να αφαιρεθεί λίπος και πιθανόν σε κάποια άλλα να πρέπει να προστεθεί. Υπό αυτές τις συνθήκες τα αποτελέσματα είναι πολύ ικανοποιητικά κι εάν αυτό συνδυαστεί με ένα πρόγραμμα γυμναστικής, μπορεί να πετύχει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Οι χρησιμοποιούμενες κάνουλες θα πρέπει να είναι αρκετά λεπτές για να υπάρξει ένα ομαλό αποτέλεσμα. Όσον αφορά στο χρόνο αποθεραπείας, η περιοχή αυτή πιθανόν να χρειαστεί μεγαλύτερο χρόνο αποθεραπείας σε σχέση με άλλες. Αυτό ισχύει διότι το συνεχές περπάτημα και η κίνηση ερεθίζουν περισσότερο την περιοχή, όπως και διότι η καθιστή θέση συμπιέζει την περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι ενώ συνήθως η αποθεραπεία και η επάνοδος στις δραστηριότητες στην κλασσική λιποαναρρόφηση χρειάζεται λιγότερο από μία εβδομάδα, στην περίπτωση των γλουτών μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα.

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΕΣΩ ΜΗΡΩΝ

Η έσω επιφάνεια των μηρών μπορεί πολύ συχνά να παρουσιάζεται διογκωμένη και με αρκετό τοπικό πάχος. Συνήθως συνυπάρχει με τοπικό πάχος στην έξω επιφάνεια των μηρών και στα γόνατα. Η λιποαναρρόφηση στην περιοχή αυτή σε συνδυασμό με λιποαναρρόφηση στα γόνατα δίνει μία ομαλή εικόνα και βελτιωμένη γραμμή σε όλη την έσω επιφάνεια των κάτω άκρων. Πρόκειται για μία περιοχή όπου η συλλογή λίπους δημιουργεί πρόβλημα, όχι μόνο στο ντύσιμο, αλλά και κατά τη βάδιση, διότι οι επιφάνειες τρίβονται μεταξύ τους και δημιουργούν ερεθισμό στο δέρμα. Για το λόγο αυτό, η λιποαναρρόφηση στην περιοχή αυτή δε βελτιώνει μόνο τις γραμμές, αλλά δημιουργεί και μεγαλύτερη άνεση στη βάδιση ορισμένων ατόμων.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της περιοχής των έσω μηρών είναι η ύπαρξη πολύ λεπτού δέρματος. Αυτό το δέρμα έχει την τάση να χαλαρώνει. Εάν παρατηρήσουμε τα άτομα που είχαν μεγάλη απώλεια βάρους ή γενικότερα που έχουν χαλάρωση στα κάτω άκρα, θα δούμε ότι το πρώτο σημείο που εμφανίζεται η χαλάρωση είναι η έσω επιφάνεια των μηρών. Εάν υπάρχει χαλάρωση σε όλη την περιοχή των μηρών, στην έσω επιφάνεια η χαλάρωση είναι ακόμα μεγαλύτερη. Όταν η χαλάρωση είναι πολύ μεγάλη τότε η λιποαναρρόφηση από μόνη της μπορεί να μην αρκεί και να χρειάζεται lifting μηρών.


eso mhroi


Επειδή όμως το lifting μηρών έχει τομές κι επομένως κάποια σημάδια, προσπαθούμε να το αποφύγουμε, όταν δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιούμε τις τεχνικές της επιφανειακής λιποαναρρόφησης ή της laser λιπόλυσης, οι οποίες δίνουν ένα βαθμό σύσφιξης στο δέρμα. Η σύσφιξη βέβαια δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά είναι αρκετή για να βελτιώσει μικρού βαθμού χαλάρωση. Έτσι τα άτομα που έχουν το πρόβλημα αυτό μπορούν να κάνουν μόνο τη λιποαναρρόφηση, η οποία είναι μία μικρότερης έκτασης διαδικασία από αυτή της ανόρθωσης μηρών. Το αποτέλεσμα στην περιοχή αυτή δεν θα εξαρτηθεί μόνο από την ποσότητα του λίπους που θα αφαιρεθεί, αλλά και από την κατάσταση του δέρματος της περιοχής κι επομένως με το βαθμό ρίκνωσης (σύσφιξης) που αυτό μπορεί να έχει.

Ο πλαστικός χειρουργός θα πρέπει με την πείρα του να μπορέσει να διακρίνει ποιο άτομο είναι κατάλληλο για λιποαναρρόφηση στην περιοχή αυτή, ποιο πρόκειται να εμφανίσει χαλάρωση και ποια τεχνική είναι κατάλληλη για κάθε άτομο. Η πείρα του γιατρού σε αυτόν τον τομέα είναι σημαντική, διότι δεν υπάρχει τρόπος μέτρησης της ελαστικότητας του δέρματος. Πρόκειται για μία περιοχή η οποία μπορεί να δώσει σημαντική βελτίωση και μεγάλου βαθμού ικανοποίηση, λόγω της ομαλοποίησης που κάνει σε μία επιφάνεια, η οποία είναι σημαντική, όπως αυτή στο έσω των μηρών.

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΩ ΜΗΡΟΥΣ (ΨΩΜΑΚΙΑ)

exo mhroi1

Τα λεγόμενα «ψωμάκια» είναι η πιο συνηθισμένη περιοχή όπου γίνεται λιποαναρρόφηση. Περίπου εννέα στις δέκα γυναίκες περιλαμβάνουν και αυτήν την περιοχή, όταν «μπαίνουν στη διαδικασία της λιποαναρρόφησης». Ιδίως στην Ελλάδα, η κατασκευή του σώματος των γυναικών είναι τέτοια, που σχεδόν πάντα υπάρχει μία μικρότερη ή μεγαλύτερη εναπόθεση λίπους στην περιοχή αυτή. Η περιοχή αυτή πάσχει συνήθως περισσότερο από τις άλλες και παρουσιάζει συσσώρευση λίπους τοπικά, καθώς και κυτταρίτιδα. Επίσης, η περιοχή αυτή έχει δύο στρώματα λίπους και το τοπικό πάχος οφείλεται κυρίως στο βαθύτερο στρώμα, ενώ η κυτταρίτιδα στο επιφανειακότερο. Για τον λόγο αυτό, καθώς και για την χαλάρωση που πολλές φορές υπάρχει, ενδείκνυται η λιποαναρρόφηση σε δύο επίπεδα, δηλαδή στο βαθύτερο στρώμα και στο επιφανειακό.

Η εναπόθεση λίπους μπορεί να είναι έντονη ακόμα και σε πολύ αδύνατες γυναίκες, οι οποίες διαπιστώνουν ότι όσο βάρος και να χάσουν το τοπικό πάχος παραμένει έντονο. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα διότι δίνει την εντύπωση του υπέρβαρου ατόμου, ακόμα και σε άτομα που κατά τα άλλα είναι αδύνατα. Υπάρχουν μάλιστα γυναίκες, οι οποίες έχουν τόσο έντονη εναπόθεση λίπους στην περιοχή, που από την μέση και κάτω μοιάζουν σαν να έχουν διαφορετικό σώμα σε σχέση με το άνω ήμισυ του σώματός τους. Οι γυναίκες αυτές έχουν πρόβλημα και στο ντύσιμό τους, διότι ποτέ δεν μπορούν να φορέσουν ίδιο μέγεθος ρούχων στο πάνω μέρος του σώματός τους και στο κάτω. Η διαφορά στο πάνω με το κάτω μέρος του σώματος είναι μερικές φορές τόσο μεγάλη που μιλάει κανείς για σύνδρομο διπλού σώματος.


exo mhroi2


Η περιοχή αυτή χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να αποφασίσει κανείς την ποσότητα του λίπους που θα αφαιρεθεί σε σχέση με την ελαστικότητα του δέρματος. Όταν η ποσότητα του λίπους που αφαιρείται είναι πολύ μεγάλη και η ελαστικότητα του δέρματος μικρή τότε μπορεί να καταλήξει κανείς σε χαλάρωση. Σε αυτήν την περίπτωση ή θα πρέπει να γίνει περιορισμένη αφαίρεση λίπους ή να σκεφτεί κανείς την επιφανειακή λιποαναρρόφηση σε συνδυασμό με laser λιπόλυση, η οποία μπορεί να βελτιώσει τον τόνο του δέρματος. Οι παραπάνω μέθοδοι μπορούν να αποβούν πολύ χρήσιμες σε τέτοιού είδους περιστατικά.

Μία άλλη περιοχή, η οποία είναι σε συνέχεια με την περιοχή των έξω μηρών, είναι το σημείο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του μηρού, ακριβώς κάτω από την πτύχωση των γλουτών. Αυτή η περιοχή, που ονομάζεται και «μπανάνα» λόγω του σχήματός της, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, όσον αφορά στον τρόπο διόρθωσής της. Σε κάποια άτομα μπορεί να μην οφείλεται σε τοπική εναπόθεση λίπους, αλλά στην χαλάρωση των γλουτών, οι οποίοι πιέζουν την περιοχή αυτή και την κάνουν να εξέχει. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα αποτελέσματα ίσως να μην είναι πολύ ικανοποιητικά. Επίσης ο γιατρός θα πρέπει να γνωρίζει καλά πώς θα αφαιρέσει το λίπος από την περιοχή, διαφορετικά κινδυνεύει να δημιουργήσει πτώση στους γλουτούς γενικότερα.

Επίσης, η διόρθωση του έξω μέρους των μηρών συνήθως θα πρέπει να γίνεται ταυτόχρονα με την διόρθωση του πλαγίου της κοιλιάς. Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι στις περισσότερες γυναίκες υπάρχουν στο πλάι του σώματος δύο εξογκώματα ταυτόχρονα, το ένα είναι το πλάγιο των μηρών και το άλλο το πλάγιο της κοιλιάς. Ανάμεσα τους υπάρχει μία εσοχή και όλο αυτό δίνει ένα άσχημο περίγραμμα στο σώμα. Η ταυτόχρονη λιποαναρρόφηση αυτών των δύο περιοχών ομαλοποιεί τις γραμμές του σώματος και τις κάνει πολύ πιο αρμονικές. Η διόρθωση της περιοχής αυτής δίνει πολύ ικανοποιητικά αποτέλεσμα και έχει κανείς την αίσθηση ότι έχει αλλάξει όλο του το σώμα. Το σημαντικότερο δε είναι ότι, όπως σε όλες τις περιπτώσεις της λιποαναρρόφησης, η διόρθωση αυτή είναι μόνιμη.

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΠΡΟΣΘΙΑΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΗΡΩΝ


prosthio mhron

Η περιοχή αυτή δεν είναι από αυτές όπου ζητείται συχνά να γίνει λιποαναρρόφηση. Αυτό συμβαίνει διότι συνήθως δεν έχει τοπικό πάχος αφενός, αλλά και λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής αυτής αφετέρου. Ενώ η περιοχή αυτή μοιάζει να είναι εύκολη στην αφαίρεση λίπους, στην πραγματικότητα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Καταρχήν δεν θα πρέπει να γίνεται αφαίρεση πάνω από το 60% του λίπους της περιοχής αυτής. Διαφορετικά δημιουργούνται συνήθως ανωμαλίες στην επιφάνεια του δέρματος. Επομένως καλό είναι να μην νομίζει κανείς ότι μπορεί να αφαιρεθεί όσο λίπος θεωρεί ο ίδιος ό,τι θέλει ή δεν του αρέσει. Από την άλλη πλευρά αυτό που το ίδιο το άτομο θεωρεί ως λίπος μπορεί στην πράξη να είναι μυς, ο οποίος φυσικά δεν μπορεί να αφαιρεθεί.

Όταν πρόκειται για γυναίκες, ο χειρουργός θα πρέπει να γνωρίζει πώς να αφαιρέσει ομοιόμορφα το λίπος πηγαίνοντας προς τα πλάγια ή προς τους έσω μηρούς, έτσι ώστε να μη δημιουργήσει μία πεπλατυσμένη επιφάνεια, η οποία κάθε άλλο παρά θηλυκότητα προσδίδει. Συνήθως, πολλά άτομα προσπαθούν να συνδυάσουν την αφαίρεση λίπους από την πρόσθια επιφάνεια των μηρών με αντίστοιχη αφαίρεση από την πλάγια και έσω επιφάνειες. Αυτό είναι κάτι το οποίο γενικά δεν συστήνεται, διότι δεν παραμένουν αρκετά αγγεία στην περιοχή, ώστε να απορροφηθεί το οίδημα που θα δημιουργηθεί στα κάτω άκρα. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι, όταν κάνουμε λιποαναρρόφηση σε μία περιοχή, τα αιμοφόρα αγγεία, όπως και τα λεμφαγγεία, προσωρινά βλάπτονται. Ο οργανισμός βέβαια έχει την ικανότητα να τα αναπληρώσει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς να παραμένει κανένα κατάλοιπο.

Εάν όμως βλάψει ταυτόχρονα τα λεμφαγγεία όλης της επιφάνειας του μηρού, τότε για κάποιο χρονικό διάστημα, μέχρι δηλαδή ο οργανισμός να τα αναπληρώσει, τα λεμφαγγεία που απομένουν είναι πολύ λίγα, ώστε να απορροφήσουν το οίδημα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα στο μέλλον, αλλά ότι προσωρινά ο χρόνος αποθεραπείας θα μεγαλώσει κατά πολύ. Δηλαδή, τα οιδήματα που θα δημιουργηθούν στα κάτω άκρα, εξαιτίας της λιποαναρρόφησης, θα χρειαστούν πάνω από το διπλάσιο χρόνο που θα χρειάζονταν υπό διαφορετικές συνθήκες. Επίσης υπάρχει αυξημένη πιθανότητα χαλάρωσης και νέκρωσης του δέρματος της περιοχής, η μεν χαλάρωση διότι λόγω της εκτεταμένης αποκόλλησης δεν υπάρχει καλή στήριξη των ιστών, η δε νέκρωση λόγω της μειωμένης αγγείωσης που θα υπάρχει μέχρι ο οργανισμός να δημιουργήσει νέα αγγεία.

Για τους λόγους αυτούς συνήθως, συνιστάται να γίνεται η κυκλοτερής λιποαναρρόφηση σε δύο φάσεις, με απόσταση τουλάχιστον τετραμήνου η μία φάση από την άλλη, έτσι ώστε ο οργανισμός να έχει προλάβει να ξαναδημιουργήσει τα αγγεία. Επίσης η κυκλοτερής λιποαναρρόφηση αυξάνει την πιθανότητα δημιουργίας θρομβώσεων στα κάτω άκρα. Το να κάνει κανείς την περιοχή αυτή χωριστά από το πλάγιο και το έσω μηρών δεν αυξάνει τον χρόνο αποθεραπείας, όπως πιθανόν κανείς θα περίμενε αλλά αντίθετα τον μειώνει, δηλαδή ο συνολικός χρόνος αποθεραπείας των δύο φάσεων είναι μικρότερος από την αποθεραπεία της μίας φάσης, όπου όλες οι επιφάνειες του μηρού έγιναν ταυτόχρονα.

Χρειάζεται αρκετή υπομονή προκειμένου κανείς να έχει το σωστό αποτέλεσμα. Συνήθως από την στιγμή που κάποιο άτομο αποφασίζει να κάνει την λιποαναρρόφηση επικρατεί βιασύνη στο να γίνουν όλα το συντομότερο δυνατό και σε μία φορά. Κάτι τέτοιο πρέπει να κατανοήσουμε ότι μερικές φορές δεν είναι ωφέλιμο. Η πρόσθια περιοχή των μηρών δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα εφόσον κανείς ακολουθήσει συγκεκριμένους κανόνες και τις οδηγίες του πλαστικού χειρουργού.

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΚΑΙ ΚΝΗΜΕΣ

Ενώ η λιποαναρρόφηση στους μηρούς αποτελεί μία πολύ συχνή διαδικασία, η λιποαναρρόφηση στις κνήμες συνηθίζεται πολύ λιγότερο. Η περιοχή αυτή έχει αρκετές ιδιαιτερότητες που την καθιστούν πιο δύσκολη ως διαδικασία, αλλά και ως αποθεραπεία. Εκτός αυτών, τα αποτελέσματα της διαδικασίας αυτής είναι λιγότερο θεαματικά, σε σχέση με άλλες περιοχές του σώματος.

Δύο είναι οι λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να θέλει να κάνει λιποαναρρόφηση στις κνήμες. Ο πρώτος είναι για να βελτιώσει το σχήμα της κνήμης και ο δεύτερος για να μειώσει την περίμετρό της, να κάνει δηλαδή την κνήμη πιο λεπτή.

Στην πρώτη περίπτωση ενδείκνυται η λιποαναρρόφηση τοπικά μόνο, σε κάποιες περιοχές της κνήμης, ενώ στη δεύτερη τείνει κανείς να κάνει λιποαναρρόφηση σε όλη την περίμετρο της κνήμης.
Στην περίπτωση αυτή, όπου γίνεται εκτεταμένη λιποαναρρόφηση στην κνήμη, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και ικανότητα από τον πλαστικό  χειρουργόγνώσεις για τις ιδιαιτερότητες της λιποαναρρόφησης στην κνήμη, καθώς επίσης και υπομονή από την πλευρά του ενδιαφερόμενου ατόμου. Η υπομονή χρειάζεται διότι ο χρόνος αποθεραπείας είναι μεγαλύτερος. Η κνήμη έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, σε σχέση με άλλες περιοχές του σώματος, όσον αφορά στη λιποαναρρόφηση.

Πρώτη ιδιαιτερότητα αποτελεί το γεγονός ότι η κνήμη έχει μόνο ένα στρώμα λίπους. Δηλαδή στην κνήμη δεν υπάρχει ένα βαθύ στρώμα λίπους κι ένα επιφανειακό, αλλά όλο το λίπος είναι επιφανειακό. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν οι δυσκολίες της επιφανειακής λιποαναρρόφησης. Λόγω της ιδιαιτερότητας αυτής στην ανατομία του λίπους, είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος δημιουργίας δυσμορφιών, δηλαδή κυματισμών του δέρματος. Για το λόγο αυτό, ο χειρουργός θα πρέπει να γνωρίζει τα όριά του, δηλαδή το σημείο στο οποίο θα πρέπει να σταματάει τη λιποαναρρόφηση.


knhmes

Επίσης, απαραιτήτως στην περιοχή αυτή, η διαδικασία πρέπει να γίνεται με πολύ λεπτές κάνουλες, για να υπάρχει πιο ομοιογενής αφαίρεση. Ο τρόπος διήθησης του υγρού διήθησης που γίνεται στην περιοχή, έχει επίσης κάποιες ιδιαιτερότητες. Δεν είναι τυχαίο ότι ο χρόνος, που χρειάζεται η λιποαναρρόφηση στις κνήμες, είναι περίπου τριπλάσιος από τον απαιτούμενο χρόνο για μια αντίστοιχη λιποαναρρόφηση σε μία άλλη περιοχή του σώματος, όπως στους μηρούς.

Η δεύτερη ιδιαιτερότητα, που έχουν οι κνήμες, είναι ότι ο χρόνος αποθεραπείας είναι μεγαλύτερος. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους. Ένας λόγος είναι ότι η υδροστατική πίεση είναι μεγαλύτερη, διότι οι κνήμες βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο του σώματος. Πρέπει να σκεφτούμε ότι ακόμα και όταν κάνουμε λιποαναρρόφηση στους μηρούς και δεν αγγίζουμε καθόλου τις κνήμες, αυτές έχουν και πάλι ένα οίδημα, το οποίο οφείλεται στο ότι, λόγω βαρύτητας, όλα τα υγρά της λιποαναρρόφησης και τα οιδήματα, έχουν την τάση να κατεβαίνουν προς τα κάτω.

Το φαινόμενο αυτό είναι πολύ πιο έντονο όταν γίνεται λιποαναρρόφηση στις ίδιες τις κνήμες, που πολλές φορές συνδυάζεται και με λιποαναρρόφηση στους μηρούς. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το οίδημα όχι μόνο μεταφέρεται από τα ψηλότερα σημεία του σώματος στις κνήμες, αλλά παράγεται οίδημα και στις κνήμες τις ίδιες.

Δεύτερος λόγος είναι ότι η κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου στις κνήμες επηρεάζεται προσωρινά, με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η μεταφορά των υγρών αυτών από τις κνήμες στα ανώτερα σημεία του σώματος, δηλαδή η απορρόφησή τους.

Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω είναι ότι ο χρόνος για να μειωθεί το οίδημα, όταν γίνεται λιποαναρρόφηση στις κνήμες, είναι διπλάσιος ή και τριπλάσιος σε σχέση με άλλες περιοχές. Ιδιαίτερη προσοχή βέβαια χρειάζεται στα άτομα εκείνα τα οποία πάσχουν από φλεβική ανεπάρκεια. Τα άτομα αυτά θα πρέπει να το αναφέρουν στο γιατρό τους, ότι δηλαδή έχουν διατεταμένες φλέβες κατά καιρούς ή οιδήματα στα πόδια, διότι αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο στην κρίση του γιατρού, για το τι ακριβώς πρέπει να γίνει.

Η κυκλοτερής αφαίρεση λίπους έχει αυξημένο χρόνο αποθεραπείας σε σχέση με την περιοχική αφαίρεση, διότι δεν αφήνει τμήματα ανέπαφου ιστού τα οποία θα μπορούσαν να απορροφήσουν τα οιδήματα ταχύτερα.
Μία άλλη ιδιαιτερότητα που έχουν οι κνήμες είναι ότι ο βαθμός βελτίωσης, που είναι εφικτός, είναι μικρότερος από ότι σε άλλες περιοχές. Θα πρέπει δηλαδή να γνωρίζει το ενδιαφερόμενο άτομο, ότι δεν μπορεί ξαφνικά οι κνήμες του από χοντρές να γίνουν λεπτές. Μπορούν να έχουν κάποια βελτίωση, η οποία θα είναι μεν αισθητή, αλλά η ιδανική εικόνα που έχουν στο μυαλό τους πιθανόν να μην είναι εφικτή.

Άτομα τα οποία δεν έχουν προβλήματα του κυκλοφορικού στα κάτω άκρα, που δεν έχουν ιδιαίτερη χαλάρωση στις κνήμες, όπου ο όγκος στις κνήμες οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο λίπος και όχι στους μύες και που έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες, σίγουρα θα μείνουν ικανοποιημένα από τη διαδικασία αυτή.

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ

gonata1

Τα γόνατα είναι μια περιοχή όπου η διατροφή και η άσκηση δεν μπορούν ποτέ να τη βελτιώσουν. Γι’ αυτό η λιποαναρρόφηση, στη συγκεκριμένη περιοχή, για όσες θέλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, είναι η μοναδική λύση. Η λιποαναρρόφηση στην περιοχή αυτή αφορά σχεδόν αποκλειστικά στις γυναίκες. Αυτές αντιμετωπίζουν πρόβλημα όσον αφορά στο ντύσιμό τους, αλλά και στην εμφάνισή, τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδίως στην παραλία. Αρκετά συχνά, γυναίκες προσέρχονται στον πλαστικό χειρουργό, λέγοντας ότι δεν φορούν ποτέ κοντή φούστα λόγω αυτού του προβλήματος.

Η συγκεκριμένη περιοχή έχει αρκετά πλεονεκτήματα, που καθιστούν τη διαδικασία εύκολη και το αποτέλεσμα πολύ ικανοποιητικό. Ένα πλεονέκτημα είναι ότι πρόκειται για μία μικρή περιοχή και ως εκ τούτου απαιτεί μικρή διαδικασία. Όταν αυτή η περιοχή αντιμετωπίζεται μόνη της, η διαδικασία μπορεί να γίνει εύκολα στο χώρο του ιατρείου και με τοπική αναισθησία. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι μικρός. Άλλο πλεονέκτημα της περιοχής είναι ότι σχεδόν ποτέ δε χαλαρώνει. Η ποιότητα κι επομένως η ελαστικότητα του δέρματος είναι τέτοια που είναι σπάνιο φαινόμενο να υπάρξει χαλάρωση. Άλλο πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί κανείς να φορά απλώς επιγονατίδες στην μετεπεμβατική περίοδο.

Επίσης ο βαθμός ενόχλησης είναι πολύ μικρός και η επιστροφή στην εργασία μπορεί να γίνει την επόμενη ημέρα. Συνήθως η περιοχή αυτή συνδυάζεται και με την έσω περιοχή των μηρών, γεγονός που  βελτιώνει σημαντικά τις έσω γραμμές των μηρών και των κάτω άκρων γενικότερα. Πολλές φορές η συσσώρευση λίπους στην περιοχή αυξάνεται με την ηλικία. Λόγω της καλής ελαστικότητας του δέρματος της περιοχής η λιποαναρρόφηση στην περιοχή αυτή μπορεί να γίνει και σε μεγάλες ηλικίες. Συνήθως βέβαια η λιποαναρρόφηση στα γόνατα συνδυάζεται και με πολλές άλλες περιοχές, όπως η έξω επιφάνεια των μηρών (ψωμάκια) και η κοιλιά. Η περιοχή ακριβώς μπροστά και πάνω από το γόνατο είναι μία περιοχή που γίνεται πολύ σπανιότερα σε σχέση με την έσω περιοχή των γονάτων και απαιτεί ιδιαίτερη συζήτηση με το γιατρό. Εκεί χρειάζεται πολύ προσοχή, όσον αφορά στην πιθανότητα της χαλάρωσης. Η laser λιπόλυση καθώς και η επιφανειακή λιποαναρρόφηση μπορεί να βοηθήσουν σε αυτόν τον τομέα.

Οι γυναίκες που μπαίνουν στη διαδικασία της λιποαναρρόφησης των γονάτων συνήθως εκπλήσσονται από το ότι μπόρεσαν να διορθώσουν ένα σημαντικό για αυτές πρόβλημα με μία τόσο μικρή διαδικασία.

Go to Top
εξειδικευμένο κέντρο λιποαναρρόφησης
εξειδικευμένο κέντρο λιποαναρρόφησης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NESLETTER ΜΑΣ

Μάθετε τα πάντα για την λιποαναρρόφηση!