Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λιποαναρρόφηση κοιλίας

Λιποαναρρόφηση στο πρόσθιο της κοιλίας

Λιποαναρρόφηση κοιλίας

Η περιοχή του πρόσθιου της κοιλιάς αποτελεί μία από τις συχνότερες περιοχές εφαρμογής της λιποαναρρόφησης. Πιθανόν δε, να είναι και η συχνότερη, υπολογίζοντας το σύνολο αντρών και γυναικών. Αφορά και στα δύο φύλα. Στους άντρες όμως αποτελεί την πιο συχνή περιοχή λιποαναρρόφησης. Το λίπος της περιοχής της κοιλιάς είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στην δίαιτα.
 
Ακόμα και άτομα που είχαν μεγάλη απώλεια βάρους ή που γυμνάζονται εντατικά, παραπονιούνται ότι στην περιοχή αυτή το λίπος παραμένει και δε βλέπουν ιδιαίτερη βελτίωση. Στα άτομα αυτά η μοναδική λύση είναι η λιποαναρρόφηση κοιλίας. Αυτή δίνει εντυπωσιακό αποτέλεσμα, το οποίο είναι μόνιμο, εφόσον βέβαια τα άτομα αυτά παραμείνουν στα ίδια κιλά και δεν παχύνουν. Κατά αυτόν τον τρόπο αποκτούν ένα πιο ισορροπημένο σχήμα και βελτιωμένες γραμμές στον κορμό του σώματός τους.

Η επιτυχία στη λιποαναρρόφηση κοιλίας εξαρτάται από τέσσερεις βασικούς παράγοντες:

1) τις προσδοκίες του ατόμου,
2) τις ικανότητες του πλαστικού χειρουργού,
3) την μέθοδο που θα χρησιμοποιήσει ο πλαστικός χειρουργός και
4) τις ιδιαιτερότητες του προβλήματος και το εάν αυτές θέτουν κάποια όρια, στα πλαίσια του εφικτού.


Τα τελικά αποτελέσματα είναι σε μεγάλο βαθμό προβλεπτά, αλλά ποτέ απόλυτα.

Σημαντικοί παράγοντες, που θα συμβάλουν στην ποιότητα του αποτελέσματος, είναι:

– η ποσότητα του λίπους
– η εντόπιση του λίπους,
– η ποσότητα του ενδοκοιλιακού λίπους,
– η χαλάρωση του δέρματος,
– η χαλάρωση του κοιλιακού τοιχώματος, δηλαδή των μυών,
– το ιστορικό με μεγάλη αυξομείωση βάρους,
– το ιστορικό εγκυμοσύνης και
– τυχόν ουλές στην συγκεκριμένη περιοχή.

Η διαδικασία που ακολουθείται στη λιποαναρρόφηση κοιλίας

Εάν αυτό το οποίο ζητάτε είναι να αφαιρεθεί για πάντα το τοπικό λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, τότε η λιποαναρρόφηση από μόνη της θα σας δώσει την λύση. Εάν όμως σκέφτεστε μία εικόνα καλογυμνασμένης κοιλιάς με γραμμώσεις, τότε η λιποαναρρόφηση σίγουρα θα σας βοηθήσει σημαντικά, αλλά θα χρειαστεί και να την συνδυάσετε με αρκετή γυμναστική.

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες, που αφορά στην ποιότητα του αποτελέσματος, είναι η ελαστικότητα του δέρματος. 
Άτομα που έχουν πολύ χαλαρό δέρμα ίσως δεν είναι κατάλληλα για λιποαναρρόφηση, αλλά για κοιλιοπλαστική. Το όριο, πέραν του οποίου η χαλάρωση του δέρματος κάνει απαγορευτική την λιποαναρρόφηση, είναι κάτι το οποίο ο γιατρός θα το κρίνει με βάση την πείρα του. Δεν υπάρχει τρόπος μέτρησης της ελαστικότητας και για αυτό το λόγο είναι μία καθαρά εμπειρική απόφαση. Βέβαια, η εφαρμογή κάποιων μεθόδων που κάνουν σύσφιξη στο δέρμα, όπως είναι η επιφανειακή λιποαναρρόφηση και η laser λιπόλυση, έκανε τα όρια αυτά να αλλάξουν.
 

Κάποια περιστατικά που είχαν κάποιο βαθμό χαλάρωσης όχι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά που στο παρελθόν δεν τους επέτρεπε να κάνουν παρ’ όλ’ αυτά λιποαναρρόφηση, σήμερα με την εφαρμογή των μεθόδων που προαναφέραμε, έχουν την δυνατότητα ενός καλού αποτελέσματος.

koilia2

Οπωσδήποτε η λιποαναρρόφηση είναι προτιμότερη σε σχέση με την κοιλιοπλαστική, διότι έχει κάποια επιπλέον πλεονεκτήματα. Για τον λόγο αυτό το να μπορούν κάποια άτομα, που στο παρελθόν δεν μπορούσαν να κάνουν λιποαναρρόφηση, τώρα να κάνουν, είναι μία σημαντική εξέλιξη.

Όταν γίνεται λιποαναρρόφηση κοιλίας, καλό είναι, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, να κάνει κανείς τη διαδικασία σε ολόκληρη την επιφάνεια αυτής της περιοχής. Ο λόγος είναι ότι, από την στιγμή που με τις κατάλληλες τεχνικές μπορούμε να έχουμε ένα βαθμό ρίκνωσης στο δέρμα, θα ήταν λάθος να γίνει λιποαναρρόφηση μόνο στο κατώτερο μέρος της κοιλιάς, αφήνοντας το άνω τμήμα χωρίς την επιθυμητή αυτή ρίκνωση.

Σε αυτήν την περίπτωση θα έχουμε ένα χαλαρό άνω μέρος στην κοιλιά, που θα παραμείνει και θα δημιουργεί αισθητικό πρόβλημα. Θα πρέπει βέβαια να γνωρίζουμε ότι το λίπος στην άνω κοιλιά είναι αρκετά διαφορετικό σε σχέση με το λίπος στην κάτω κοιλιά. Αυτό κάνει τη λιποαναρρόφηση στην περιοχή της άνω κοιλιάς πιο δύσκολη και με ιδιαιτερότητες. Αυτό όμως δε δημιουργεί κανένα περιορισμό και είναι μία πράξη που μπορεί άνετα να γίνει, αρκεί ο χειρουργός να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες και να πράξει τα δέοντα.

Ένας άλλος παράγοντας, ο οποίος θα καθορίσει το αποτέλεσμα στη λιποαναρρόφηση κοιλίας, είναι η ποσότητα του ενδοκοιλιακού λίπους. Όταν λέμε «ενδοκοιλιακό λίπος» εννοούμε αυτό που βρίσκεται κάτω από τους μύες της κοιλιάς και ανάμεσα στα εσωτερικά όργανά της.

Το λίπος αυτό είναι αδύνατο να αφαιρεθεί και μία τέτοια προσπάθεια θα ήταν πολύ επικίνδυνη. Αυτό συναντάτε κυρίως στους υπέρβαρους ή παχύσαρκους. Ο πλαστικός χειρουργός θα πρέπει να διευκρινίσει εάν το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς είναι ενδοκοιλιακό ή όχι. Σε περίπτωση που το πρόβλημα δεν οφείλεται σε ενδοκοιλιακό λίπος, αλλά μόνο σε υποδόριο, τα αναμενόμενα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά.

Για καλή μας τύχη, στην πλειονότητα των περιπτώσεων το τοπικό πάχος στην περιοχή είναι απλώς υποδόριο. Στις περιπτώσεις όμως που συμβαίνει να υπάρχει αρκετό ενδοκοιλιακό λίπος θα πρέπει ο πλαστικός χειρουργός να εξηγήσει στο άτομο τι είναι εφικτό για την δική του περίπτωση.

Το άτομο θα πρέπει να αποδεχτεί ότι θα έχει μία σημαντική βελτίωση στην περιοχή, αλλά η κοιλιά δεν θα γίνει τελείως επίπεδη. Αυτό βέβαια κρίνεται κατά περίπτωση. Σημαντικός παράγοντας για την ομοιογένεια του αποτελέσματος και την εξάλειψη της πιθανότητας ανώμαλης επιφάνειας είναι να γίνεται η λιποαναρρόφηση όχι από μία πύλη εισόδου αλλά από πολλές και διαφορετικές με διασταυρούμενες πορείες.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε άτομα τα οποία έχουν υποστεί επεμβάσεις στην περιοχή της κοιλιάς. Εκεί οι ουλές που έχουν απομείνει μπορεί να δημιουργούν κάποιες δυσμορφίες, τις οποίες η λιποαναρρόφηση κοιλίας μπορεί να βελτιώσει, αλλά όχι να εξαφανίσει. Από την άλλη πλευρά ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται εάν υπάρχουν κήλες στην περιοχή. Αυτές μπορεί να είναι κυρίως κήλες που οφείλονται σε προηγούμενες επεμβάσεις, αλλά και πρωτογενείς.

Η κήλη είναι ένα άνοιγμα στα κοιλιακά τοιχώματα, το οποίο επιτρέπει να περάσουν κάτω από το δέρμα κάποια όργανα ή στοιχεία της κοιλιάς. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν ο γιατρός δεν είναι αρκετά εξειδικευμένος και προσεχτικός, ώστε να τα διαγνώσει, μπορεί να δημιουργηθεί τραυματισμός των οργάνων με τα επακόλουθα προβλήματα.

Άλλος παράγοντας, που πρέπει να εκτιμηθεί πριν τη λιποαναρρόφηση κοιλίας, είναι η πιθανότητα προηγούμενων λιποαναρροφήσεων στην ίδια περιοχή. Σε αυτήν την περίπτωση, επειδή έχει δημιουργηθεί κάποιος ινώδης ιστός από την προηγούμενη λιποαναρρόφηση, η διαδικασία αυξάνει σε δυσκολία. Εκεί, τη λύση δίνει η παλμική λιποαναρρόφηση και η laser λιπόλυση, οι οποίες διευκολύνουν τη διαδικασία.

Μετά την εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνες, που έχουν προηγηθεί, μπορεί να δημιουργήσουν χαλάρωση στα κοιλιακά τοιχώματα, καθώς και ραβδώσεις. Αυτές οι δύο καταστάσεις δε βοηθούν στη λιποαναρρόφηση, διότι η μεν χαλάρωση των κοιλιακών τοιχωμάτων εμποδίζει την κοιλιά από το να γίνει επίπεδη, έστω κι εάν αφαιρεθεί η μεγαλύτερη ποσότητα του λίπους της, οι δε ραβδώσεις μειώνουν την ελαστικότητα, με αποτέλεσμα την πιθανή χαλάρωση. Τα ανωτέρω θα πρέπει να τα συνεκτιμήσει ο πλαστικός χειρουργός και να συζητηθούν  πριν την επέμβαση, διότι μπορεί να αποτελούν ένδειξη για κοιλιοπλαστική αντί για λιποαναρρόφηση.

Μετά από μεγάλη απώλεια βάρους (πρώην παχύσαρκα άτομα)

Άτομα τα οποία υπήρξαν παχύσαρκα κι έχουν χάσει πολλά κιλά μπορεί να έχουν κάποιες δυσκολίες κατά την λιποαναρρόφηση κοιλίας (η οποία παρ’ όλ’ αυτά μπορεί να γίνει) ή να παρουσιάσουν μεγαλύτερο χρόνο αποθεραπείας.

Τομές - Σημάδια

Οι οπές μέσα από τις οποίες μπαίνει το laser ή η κάνουλα κατα τη λιποαναρρόφηση κοιλίας, είναι εξαιρετικά μικρές και σε σημεία που δεν φαίνονται, όπως ο ομφαλός ή η περιοχή στο τριχωτό των γεννητικών οργάνων. Οι οπές είναι λίγων χιλιοστών και το σημάδι τους εξαιρετικά δυσδιάκριτο.

Αναισθησία

Εάν η περιοχή λιποαναρρόφησης δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη τότε  η διαδικασία μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και χωρίς να χρειάζεται νοσηλεία.

Άλγος

Πολλά άτομα έχουν συνυφασμένη στο μυαλό τους την περιοχή της κοιλιάς με τον πόνο. Πιστεύουν ότι οποιαδήποτε διαδικασία της περιοχής της κοιλιάς θα έχει έντονο πόνο. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα στα περισσότερα άτομα (φυσικά υπάρχει διαφοροποίηση από άτομο σε άτομο). Τα άτομα, που κάνουν τη λιποαναρρόφηση κοιλίας, έχουν για τις επόμενες ημέρες την αίσθηση του πιασίματος από εντατική γυμναστική. Αυτό δεν είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο. Αν ωστόσο το άτομο ενοχλείται, μπορεί να ανακουφιστεί με χρήση απλών παυσίπονων.

Αποθεραπεία

Στην περίοδο αποθεραπείας η χρήση του κορσέ είναι απαραίτητη για χρονικό διάστημα από μία έως τέσσερεις εβδομάδες, ανάλογα το βαθμό ελαστικότητας του δέρματος, τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε και την έκτασης της περιοχής.
 

Έστω κι εάν η λιποαναρρόφηση δεν είναι μέθοδος αδυνατίσματος η περίμετρος της κοιλιάς θα είναι πάντα μικρότερη από ότι θα ήταν εάν δεν είχε γίνει λιποαναρρόφηση στα συγκεκριμένα κιλά που είναι το ενδιαφερόμενο άτομο. Η ηλικία δεν αποτελεί αντένδειξη. Πολλά άτομα, ακόμα και στην ηλικία των 60 ετών είδαν μεγάλη βελτίωση στο σχήμα του σώματός τους. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι η ηλικία να μην έχει δημιουργήσει πολύ μεγάλη χαλάρωση. 

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ίσως το άτομο θα πρέπει να σκεφτεί την πιθανότητα κοιλιοπλαστικής σε συνδυασμό με λιποαναρρόφηση. Στις γυναίκες, που σκοπεύουν να έχουν κάποια εγκυμοσύνη στο μέλλον, είναι προτιμότερο η λιποαναρρόφηση κοιλίας να γίνει πριν την εγκυμοσύνη. Αυτό διότι πριν την εγκυμοσύνη η ελαστικότητα του δέρματος είναι καλύτερη και δεν έχουν δημιουργηθεί ραβδώσεις (ραγάδες). Όπως έχουμε αναφέρει η καλή ελαστικότητα του δέρματος είναι πολύ σημαντική για το καλό αποτέλεσμα της λιποαναρρόφησης. 

Για το λόγο αυτό, εάν σκέφτεστε ότι στο μέλλον θα έχετε κάποια εγκυμοσύνη και θέλετε να αφαιρέσετε τοπικό πάχος, είναι προτιμότερο αυτό να γίνει πριν την εγκυμοσύνη σας. Εφόσον τηρηθούν οι κανόνες, που απαιτεί στην λιποαναρρόφηση η περιοχή της κοιλιάς, τα αποτελέσματα θα είναι πολύ ικανοποιητικά. 

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος για τον οποίον όλο και περισσότερος κόσμος μπαίνει στην διαδικασία αυτή, με αποτέλεσμα η κοιλιά να αποτελεί μία από τις συχνότερες, εάν όχι την συχνότερη εφαρμογή της μεθόδου.

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΠΛΑΓΙΟΥ ΚΟΙΛΙΑΣ

plai koilias

Το πλάγιο της κοιλιάς, το γνωστό και ως love handles, είναι μία πολύ συχνή εντόπιση λίπους και για τις γυναίκες και για τους άντρες. Η τοπική συσσώρευση λίπους στην περιοχή αυτή χαλάει την αρμονία των γραμμών του σώματος, όταν κανείς το βλέπει από μπρος ή από πίσω.

Πρόκειται για μία σχετικά μικρή ποσότητα λίπους 200-300 γρ., η οποία όμως, παρά το μικρό της μέγεθος, χαλάει τη συνολική εικόνα. Ότι η περιοχή αυτή είναι μικρή είναι πλεονέκτημα, διότι μπορεί κανείς πολύ εύκολα, και με τοπική αναισθησία, να αφαιρέσει  το λίπος αυτό. Εάν κάποιος λιποαναρροφήσει μόνο αυτήν την περιοχή, τότε δε χρειάζεται νοσηλεία και μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του την επόμενη ημέρα. Συνήθως βέβαια η περιοχή αυτή συνδυάζεται και με το πρόσθιο της κοιλιάς ή με το πλάγιο των μηρών (τα λεγόμενα «ψωμάκια»), περιοχές των οποίων αποτελεί φυσική συνέχεια. Το λίπος της περιοχής αυτής είναι αρκετά μαλακό και επομένως αφαιρείται εύκολα και γρήγορα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτής της περιοχής είναι ότι η ελαστικότητα του δέρματος είναι αρκετά καλή. Η αφαίρεση του λίπους σχεδόν ποτέ δε δημιουργεί χαλάρωση στο δέρμα αυτής της περιοχής. Αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα, διότι μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε άτομα που έχουν αρκετή χαλάρωση γενικά στο σώμα τους. Βέβαια, ο συνδυασμός με laser λιπόλυση κι επιφανειακή λιποαναρρόφηση μπορεί να δώσει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Η αφαίρεση αυτού του λίπους τονίζει την αρμονία των γραμμών του σώματος και βοηθάει πάρα πολύ στο ντύσιμο των ατόμων αυτών, που επί χρόνια είχαν πρόβλημα στο να βρουν τα κατάλληλα ρούχα, που μπορούν να ταιριάξουν στην  περιοχή αυτή του σώματος. Η μικρή σχετικά έκταση αυτής της περιοχής, σε συνδυασμό με την καλή ελαστικότητα που έχει το δέρμα και την εύκολη αποθεραπεία κάνουν τη λιποαναρρόφηση στο πλάγιο της κοιλιάς μία πολύ συχνά ζητούμενη διαδικασία και με μεγάλο βαθμό ικανοποίησης για τα άτομα που την κάνουν.

Go to Top
εξειδικευμένο κέντρο λιποαναρρόφησης
εξειδικευμένο κέντρο λιποαναρρόφησης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NESLETTER ΜΑΣ

Μάθετε τα πάντα για την λιποαναρρόφηση!