Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αυξητική στήθους με λίπος

Η αυξητική στήθους με λίπος δεν είναι καινούργια ανακάλυψη.
Η μέθοδος αυτή έχει αναφερθεί εδώ και πολλές δεκαετίες, όμως ποτέ δεν μπήκε σε ευρεία εφαρμογή. Ο λόγος ήταν ότι με τις παλαιότερες μεθόδους λήψης και τοποθέτησης λίπους, το μεγαλύτερο μέρος, εάν όχι όλο το λίπος, είχε μεγάλα ποσοστά απορρόφησης. Αυτό σήμαινε ότι τα αποτελέσματα της αυτομεταμόσχευσης λίπους δεν ήταν μόνιμα. Με τη βελτίωση  της διαδικασίας και της τεχνικής, η αυτομεταμόσχευση λίπους ήρθε πάλι στο προσκήνιο. Κάποιο πλαστικοί χειρουργοί άρχισαν ευρέως να χρησιμοποιούν το λίπος για την αύξηση μαστών, αντί για χρήση ενθεμάτων σιλικόνης.

Στη φάση αυτή, άρχισε να γίνεται πολύ συζήτηση εάν η εμφύτευση λίπους σε ένα μαστό εμποδίζει τον ακτινολογικό του έλεγχο. Εάν δηλαδή ένας μαστός, στον οποίον έχει τοποθετηθεί λίπος, μπορεί να ελεγχθεί με μαστογραφία ή το λίπος που έχει τοποθετηθεί αλλοιώνει την εικόνα, κάνοντας έτσι δύσκολη την διάγνωση καρκίνου του μαστού.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το λίπος κατηγορήθηκε ότι προκαλεί καρκίνο του μαστού. Το ερώτημα που έχει τεθεί, στους επιστημονικούς κύκλους είναι: σε περίπτωση που συμβεί καρκίνος του μαστού σε μια γυναίκα, και σε αυτόν το μαστό έχει τοποθετηθεί προηγουμένως λίπος, εάν μπορεί η διάγνωση να γίνει δυσχερέστερη ή όχι.

Σε αυτόν τον τομέα δεν μπορούμε να πούμε ότι ακόμη έχει δοθεί οριστική απάντηση. Οι γιατροί που πραγματοποιούν την αυξητική στήθους με λίπος παρουσιάζουν κάποιες μελέτες, οι οποίες καταλήγουν στο ότι η διαδικασία αυτή δεν δυσχεραίνει τον ακτινολογικό έλεγχο του μαστού.

Οι μελέτες βέβαια αυτές δεν είναι μακροχρόνιες και ακόμα ο αριθμός συμμετεχόντων στις μελέτες δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Από την μία μεριά βλέπουμε ότι, ίσως δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες, από την άλλη πλευρά όμως μελέτες αυτού του είδους έχουν αρχίσει να γίνονται όλο και περισσότερες και ο αριθμός των ατόμων που κάνει την διαδικασία αυτή αυξάνεται ραγδαία.
Ήδη υπάρχουν κάποιες χιλιάδες γυναίκες παγκοσμίως, οι οποίες έχουν κάνει την διαδικασία αυξητικής στήθους με χρήση λίπους.

Αυξητική στήθους με λίπος

Πως γίνεται η αυξητική στήθους με λίπος;

Κατά την αυξητική στήθους με λίπος, ο πλαστικός χειρουργός αρχικά κάνει μία λιποαναρρόφηση σε περιοχές όπου υπάρχει περίσσια λίπους και κατόπιν επεξεργάζεται το λίπος αυτό. Μετά την επεξεργασία, το λίπος τοποθετείται σε σύριγγες και εγχύεται στην περιφέρεια του μαστού. Δεν τοποθετείται δηλαδή μέσα στον αδένα, αλλά μεταξύ του δέρματος και του αδένα.

Κάποιοι πλαστικοί χειρουργοί κάνουν για τρεις έως τέσσερεις εβδομάδες πριν, μία διάταση του μαστού με εξωτερικό διατατήρα, ο οποίος καλύπτεται κάτω από τα ρούχα. Το σύστημα αυτό φαίνεται να βοηθάει στο να «επιβιώσει» μεγαλύτερο ποσοστό του λίπους, που θα τοποθετηθεί.

Κάποιοι άλλοι γιατροί τοποθετούν το λίπος χωρίς να υπάρξει διάταση του μαστού. Μετά από ένα χρονικό διάστημα λίγων μηνών, ένα μέρος από το λίπος που τοποθετήθηκε θα παραμείνει και ένα άλλο θα απορροφηθεί. Οπότε σε μία δεύτερη φάση ξαναγίνεται η ίδια διαδικασία με νέα λήψη λίπους ή με λίπος το οποίο έχει κρατηθεί σε συνθήκες κατάψυξης. Βέβαια το λίπος που μόλις έχει ληφθεί έχει μεγαλύτερα ποσοστά βιωσιμότητας από το κατεψυγμένο, για το οποίο υπάρχουν αρκετές διαφωνίες. Συνήθως δύο ή τρεις φορές είναι αρκετές για να υπάρξει ένα επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά εξαρτάται και από το ίδιο το άτομο, το πόσες φορές θέλει να επαναλάβει την διαδικασία αυτή. Ο μόνος περιορισμός είναι η ποσότητα λίπους, που μπορεί να διαθέτει το ενδιαφερόμενο άτομο.

Η αυξητική μαστών με χρήση λίπους έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Μειονεκτήματα της μεθόδου είναι ότι συνήθως χρειάζονται πάνω από μία φορές, δηλαδή ότι η διαδικασία γίνεται κατά στάδια και επομένως χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα μερικών μηνών ή και έτους για να ολοκληρωθεί.
Επίσης, ένα ποσοστό του λίπους  που τοποθετείται, θα απορροφηθεί από τον οργανισμό.
Μειονέκτημα επίσης αποτελεί το γεγονός ότι δεν έχει διαλευκανθεί πλήρως το θέμα του ακτινολογικού ελέγχου των μαστών.

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η αυξητική στήθους με λίπος είναι ότι:
– Η διαδικασία γίνεται με χρήση ιστού που προέρχεται από το ίδιο το σώμα.
– Η πιθανότητα επιπλοκών είναι ελάχιστη.
– Ναι μεν ένα μέρος του λίπους που τοποθετείται θα απορροφηθεί, αλλά αυτό που παραμένει, θα παραμείνει για πάντα.
– Η μετεγχειρητική περίοδος δεν έχει ιδιαίτερο πόνο.
– Στην πράξη η γυναίκα κάνει δύο επεμβάσεις σε μία. Δηλαδή αφαιρεί το τοπικό πάχος με τη λιποαναρρόφηση, αλλά αυξάνει και τους μαστούς.

Η αυξητική μαστών με χρήση λίπους είναι μία επέμβαση που δείχνει να αναπτύσσεται ραγδαία. Πρόκειται σίγουρα για μία διαδικασία που θα συζητηθεί πολύ περισσότερο στο μέλλον. Συνεκτιμώντας κάποιος τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της μεθόδου, μπορεί να κάνει τις επιλογές του.

Η θετική ψυχολογική επίδραση της αυξητικής στήθους με λίπος στη γυναίκα

Βελτίωση της αυτοπεποίθησης

Η αυξητική στήθους με λίπος μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να αισθανθούν πιο άνετα με το σώμα τους, αυξάνοντας την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή τους. Πολλές γυναίκες αισθάνονται μεγαλύτερη ικανοποίηση από την εμφάνισή τους, κάτι που μπορεί να επηρεάσει θετικά τόσο την καθημερινότητά τους όσον αφορά στα πιο απλά θέματα π.χ την ένδυσή τους όσο και την κοινωνική τους ζωή και τις προσωπικές τους σχέσεις.

Φυσική εμφάνιση

Υπάρχουν γυναίκες οι οποίες προτιμούν την αυξητική στήθους με λίπος σε σχέση με τα ενθέματα καθώς τις κάνει να νιώθουν το αποτέλεσμα πιο φυσικό.

Βελτίωση της συνολικής εικόνας του σώματος

Εκτός από την αύξηση του στήθους, η διαδικασία της λιποαναρρόφησης που απαιτείται για την αφαίρεση του λίπους μπορεί να βελτιώσει και άλλες περιοχές του σώματος, κάτι που προσφέρει πρόσθετη ικανοποίηση και ευεξία.

Go to Top
εξειδικευμένο κέντρο λιποαναρρόφησης
εξειδικευμένο κέντρο λιποαναρρόφησης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NESLETTER ΜΑΣ

Μάθετε τα πάντα για την λιποαναρρόφηση!