Skip to content Skip to footer

Προγραμματισμός της επέμβασης λιποαναρρόφησης

Προγραμματισμός της επέμβασης λιποαναρρόφησης

Πριν και την ημέρα της επέμβασης

Μην κάνετε εξαντλητικές δίαιτες το χρονικό διάστημα αμέσως πριν την επέμβαση. Πολλά άτομα προσπαθούν βεβιασμένα να φτάσουν στο ιδανικό τους βάρος, ώστε όταν γίνει η λιποαναρρόφηση να βρίσκονται στο βάρος που θα ήθελαν. Σκεφτείτε ότι ένας εξαντλημένος από πρόσφατη δίαιτα οργανισμός έχει λιγότερες άμυνες, λιγότερες εφεδρείες για να αντιμετωπίσει το stress της επέμβασης. Εάν χρησιμοποιείτε αντισυλληπτικά χάπια, καλό θα ήταν να τα σταματήσετε τον μήνα πριν την επέμβαση, διότι αυξάνουν την πηκτικότητα του αίματος στα αγγεία των κάτω άκρων. Εάν δεν μπορείτε να τα σταματήσετε συζητήστε το με τον γιατρό σας, ώστε να λάβει τα μέτρα του.

Αποφύγετε την ασπιρίνη, κατά κύριο λόγο και εάν είναι δυνατόν και άλλα αντιφλεγμονώδη φάρμακα για δέκα μέρες πριν την επέμβαση. Το ίδιο ισχύει και για κάποια είδη βιταμινών. Αυτά αυξάνουν την αιμορραγικότητα και η λήψη τους προκαλεί περισσότερες μελανιές και μικροαιμορραγίες.

Προμηθευτείτε τον κατάλληλο κορσέ, τον οποίο θα πρέπει να έχετε μαζί σας στο χειρουργείο. Ο κατάλληλος κορσές θα πρέπει να καλύπτει πλήρως όλες τις περιοχές εκείνες στις οποίες σκοπεύετε να κάνετε λιποαναρρόφηση.
Καλό θα ήταν να ζητήσετε από τον χειρουργό σας να σας γράψει τα φάρμακα εκείνα τα οποία ενδεχομένως θα χρειαστείτε μετά την επέμβαση και προμηθευτείτε τα πριν την ημέρα της επέμβασης. Κατά αυτόν τον τρόπο θα τα έχετε ήδη στο σπίτι και δεν θα χρειαστεί αμέσως μετά την επέμβαση να τα ψάχνετε, πράγμα το οποίο μπορεί να συμβεί ακόμα και σε ώρες που τα φαρμακεία είναι κλειστά. Προσπαθήστε να είστε απόλυτα ειλικρινής με τον γιατρό σας, όσον αφορά στα φάρμακα τα οποία παίρνετε. Κάποια άτομα αποκρύπτουν τα φάρμακα που παίρνουν, ιδίως όταν πρόκειται για ψυχιατρικά φάρμακα ή ναρκωτικές ουσίες. Ιδίως τα φάρμακα αυτά μπορεί να δημιουργήσουν πολύ σημαντικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της επέμβασης, εάν ο αναισθησιολόγος δεν γνωρίζει ότι τα έχετε χρησιμοποιήσει.

before liposuction

Φροντίστε για το ποιος θα σας παραλάβει για να σας μεταφέρει στο σπίτι μετά την διαδικασία της λιποαναρρόφησης. Το προηγούμενο βράδυ φροντίστε να κοιμηθείτε καλά και εάν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό λόγω άγχους, πιθανόν λίγο αγχολυτικό φάρμακο θα μπορούσε να σας βοηθήσει, πάντα σε συνεννόηση με το γιατρό σας.

Φροντίστε να έχετε μαζί σας κάποια άνετα ρούχα, τα οποία να είναι αρκετά φαρδιά και να μπαινοβγαίνουν εύκολα. Συνεννοηθείτε με κάποιον, ώστε να βρίσκεται μαζί σας στο σπίτι για τις πρώτες 24 έως 48 ώρες μετά την επέμβαση. Την περίοδο πριν την επέμβαση η διατροφή σας καλό θα ήταν να περιέχει πολλές πρωτεΐνες. Αυτό ενισχύει το ανοσοποιητικό  σύστημα. Εάν πάσχετε από δυσκοιλιότητα, φροντίστε να έχετε κάποια φάρμακα για την δυσκοιλιότητα, που μπορεί να σας προκύψει μετά την λιποαναρρόφηση.

Μην πάρετε μαζί σας στο νοσοκομείο κοσμήματα  ή μεγάλη ποσότητα χρημάτων, πέραν αυτών που χρειάζεστε. Όπως καταλαβαίνετε, είναι επικίνδυνο να χαθούν.
Συζητήστε με τον γιατρό σας την πιθανότητα να πάρετε πριν και μετά το χειρουργείο άρνικα, βιταμίνη Α και C, οι οποίες συνήθως βοηθούν στην μείωση του οιδήματος και των εκχυμώσεων. Εάν πριν την επέμβαση αρρωστήσετε ή ανεβάσετε πυρετό, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας, διότι ενδέχεται να πρέπει να αναβληθεί η επέμβαση.

Την ημέρα της επέμβασης.

Μην φάτε ή πιείτε ο,τιδήποτε οχτώ ώρες τουλάχιστον πριν την επέμβαση. Επίσης, τέσσερεις ώρες πριν την επέμβαση μην πιείτε ούτε νερό.

Το πρωί, πριν φύγετε για το νοσοκομείο, καλό θα ήταν να κάνετε ένα μπάνιο με αντισηπτικό σαπούνι και να μην βάλετε στο δέρμα σας κρέμες, αρώματα και διάφορα παρόμοια προϊόντα. Ξεβάψτε τα νύχια των χεριών σας.
Μη φορέσετε κοσμήματα και αφαιρέστε κινητά μεταλλικά αντικείμενα, όπως δακτυλίδια, σκουλαρίκια, κολιέ, κλπ, που ήδη φοράτε, σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Τα μεταλλικά αντικείμενα δεν πρέπει να φοριούνται κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Είναι καλύτερο να τα έχετε αφήσει στο σπίτι σας, παρά να τα βγάλετε στην κλινική (εάν εκεί γίνει η επέμβαση) και να τα αφήσετε, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σε ένα μέρος που δεν είναι στον άμεσο έλεγχό σας. Οι κλινικές στην Ελλάδα δεν προσφέρουν σημεία που μπορείτε να αποθηκεύετε τα τιμαλφή σας με ασφάλεια.

Προσπαθήστε να είστε συνεπής στην ώρα που έχετε το ραντεβού σας για την επέμβαση. Σκεφτείτε ότι για να μπορέσετε να κάνετε την διαδικασία αυτή έχει στηθεί μία ολόκληρη οργάνωση. Η αίθουσα του χειρουργείου του νοσοκομείου έχει κρατηθεί αποκλειστικά για εσάς για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σας περιμένει ο πλαστικός χειρουργός, ο αναισθησιολόγος και αρκετά άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου. Επίσης σκεφτείτε ότι η όποια αργοπορία σας θα σημαίνει αργοπορία και για κάποιο άλλο χειρουργείο, που πιθανόν θα πρέπει να γίνει μετά από εσάς. Το να αργήσει κάποιος να προσέλθει στο νοσοκομείο απορυθμίζει σε μεγάλο βαθμό την λειτουργία του. Όταν φτάσετε στο νοσοκομείο πιθανόν θα σας ζητηθεί να υπογράψετε κάποιο έντυπο, που αναφέρει το είδος της επέμβασης στο οποίο δέχεστε να υποβληθείτε, καθώς και ότι έχετε κατανοήσει με ακρίβεια όλα τα σχετικά με την επέμβαση αυτήν.

Ο πλαστικός χειρουργός σας θα βγάλει κάποιες φωτογραφίες για το αρχείο του και κατόπιν θα ζωγραφίσει με μαρκαδόρο πάνω στο δέρμα σας τα σημεία όπου θα αφαιρεθεί το λίπος. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία αυτά για να βεβαιωθείτε ότι είναι ακριβώς τα σημεία που συμφωνήσατε ότι θα γίνει η λιποαναρρόφηση. Υπενθυμίστε στον γιατρό σας κάποιες λεπτομέρειες ή ιδιαίτερες επιθυμίες σας που πιθανόν του είχατε αναφέρει στο ιατρείο. Καλό είναι να έχει μία φρέσκια υπενθύμιση όσον αφορά στις ιδιαιτερότητες τις δικές σας και την διαφοροποίηση σας σε σχέση με τα υπόλοιπα περιστατικά ρουτίνας.

Go to Top
εξειδικευμένο κέντρο λιποαναρρόφησης
εξειδικευμένο κέντρο λιποαναρρόφησης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NESLETTER ΜΑΣ

Μάθετε τα πάντα για την λιποαναρρόφηση!