Το λίπος ξαναδημιουργείται μετά την λιποαναρρόφηση;

Είναι γνωστό ότι τα λιποκύτταρα πολλαπλασιάζονται όταν ένα άτομο είναι σε φάση ανάπτυξης. Όταν έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξή του δεν υπάρχει πολλαπλασιασμός των λιποκυττάρων. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στην περίπτωση που το άτομο έχει υπερβεί το 200% του ιδανικού του βάρους. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις η αποθήκευση του λίπους γίνεται μέσα στα ήδη υπάρχοντα λιποκύτταρα και όταν το αποθηκευμένο λίπος αυξάνει, απλώς αυξάνει ο όγκος των λιποκυττάρων, χωρίς να αυξηθεί ο αριθμός τους. Επομένως, όταν παχαίνουμε, απλώς διογκώνονται τα ήδη υπάρχοντα λιποκύτταρα.

Η λιποαναρρόφηση αφαιρεί κάποιον αριθμό λιποκυττάρων. Αυτά δεν ξαναδημιουργούνται, διότι, όπως είπαμε, ο οργανισμός δεν έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει καινούρια λιποκύτταρα. Υπάρχει διάχυτη η άποψη ότι, εάν αφαιρεθεί λίπος από μία περιοχή, τότε αυτό θα ξαναδημιουργηθεί κάπου αλλού. Κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές, αλλά ψευδαίσθηση. Η ψευδαίσθηση αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι κάποια άτομα μετά την λιποαναρρόφηση θεωρούν ότι μπορούν πλέον να τρώνε ο,τιδήποτε χωρίς πρόβλημα. Αυτά τα άτομα παχαίνουν, αλλά επειδή οι λιποαποθήκες στο σημείο της λιποαναρρόφησης έχουν μειωθεί, θα αποθηκεύσουν μεν λίπος, αλλά όχι τόσο όσο μπορούσαν πριν. Το υπόλοιπο λίπος θα αποθηκευτεί στις υπόλοιπες περιοχές του σώματος. Η αποθήκευση αυτή θα είναι ομοιόμορφη κι επομένως δεν θα δημιουργηθεί σε κάποιο άλλο σημείο τοπικό πάχος.

Μετά την λιποαναρρόφηση υπάρχουν τρεις διαφορετικές συμπεριφορές ατόμων. Μία ομάδα ατόμων, που είναι και η μεγαλύτερη, ακολουθεί τον ίδιο τρόπο ζωής και επομένως παραμένει στα ίδια κιλά χωρίς όμως το τοπικό πάχος, το οποίο έχει αφαιρεθεί για πάντα.

Μία άλλη ομάδα ατόμων σκέφτεται «ότι εφόσον έκανα μία διαδικασία για να βελτιώσω το σώμα μου, ας προσπαθήσω να την συντηρήσω ή να την βελτιώσω ακόμα περισσότερο, προσέχοντας και την διατροφή μου». Αυτά τα άτομα, όχι μόνο διορθώνουν το τοπικό πάχος που έχουν, αλλά χάνουν κιλά και δημιουργούν μία ακόμη καλύτερη εικόνα για το σώμα τους.

Μία τρίτη ομάδα ατόμων σκέφτεται «εφόσον έλυσα το πρόβλημά μου τώρα μπορώ να τρώω άνετα, ό,τι θέλω, χωρίς περιορισμό». Αυτά τα άτομα αποκτούν περισσότερο βάρος και χαλάνε ακόμη περισσότερο την εικόνα τους. Είναι μάλιστα αυτή η κατηγορία ανθρώπων που δυσφημεί την λιποαναρρόφηση. Το περιβάλλον τους θεωρεί ότι έγινε η λιποαναρρόφηση, αφαιρέθηκε λίπος από κάποια περιοχή και αυτοί πήραν το λίπος κάπου αλλού. Αυτό όμως είναι ψευδαίσθηση, διότι απλώς δεν πρόσεξαν την διατροφή τους και αύξησαν το σωματικό τους βάρος.

Θα πρέπει να σκεφτούμε ότι η λιποαναρρόφηση δεν είναι μέθοδος αδυνατίσματος και ότι δεν σημαίνει ότι κάποιος που έκανε λιποαναρρόφηση μπορεί να τρώει ό,τι και όσο θέλει χωρίς περιορισμό.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει εξελιγμένες τεχνικές, χρησιμοποιεί ποιοτικά υλικά, επιδιώκει να βελτιώσει την εμφάνιση με φυσικό αποτέλεσμα. Με ειλικρίνεια και φροντίδα στοχεύει στο καλύτερο αποτέλεσμα που ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να προσφέρει.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

210 6985678
210 6919019
ΑΘΗΝΑ: Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι

Ο πλαστικός χειρουργός Dr Χριστόπουλος MD πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις σε:

ΤΡΙΠΟΛΗ: Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλ. Πετρινού) Τ.. 2710 22 77 20,
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μίνωος 63, Τ. 28310 74744
ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μάρκου Πορτάλιου 7, Τ. 28310 74744
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μ.Κάλλας 11 & Γραβιάς 2, (έναντι του Μεγ.Μουσικής), Τ. 210 6985678
ΚΕΡΚΥΡΑ: Μαντζάρου 3 - "Corfu Medica", Τ. 210 6985678 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΗΠΕΙΡΟΣ: T. 210 6985678

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!