Έφυγε ο πρωτοπόρος της λιποαναρρόφησης Dr. Pierre Francoise Fournier

Ο παγκοσμίου φήμης Παριζιάνος αισθητικός χειρουργός Δρ. Pierre Francoise Fournier, απεβίωσε στις 24 Φεβρουαρίου το 2023 σε ηλικία 99 ετών.

Ο Δρ. Pierre Fournier υπήρξε συνιδρυτής της διαδικασίας και εξέλιξης της λιποαναρρόφησης κι έχει αναγνωριστεί για τη μεγάλη συνεισφορά του στη σύγχρονη πλαστική χειρουργική παγκοσμίως.

DR. PIERRE FRANCOISE FOURNIER

 

Αν και δεν ήταν ο πρώτος που πραγματοποίησε μια διαδικασία λιποαναρρόφησης, ο Fournier, μαζί με τον Γάλλο πλαστικό χειρουργό Yves-Gerard Illouz, βελτίωσαν και διέδωσαν τη διαδικασία της λιποαναρρόφησης που βασίζεται σε κάνουλα.

Στη δεκαετία του 1980, ο Fournier πρότεινε τη χρήση του τοπικού αναισθητικού λιδοκαΐνης για να γίνει η διαδικασία ασφαλέστερη και ήταν γνωστός για την ευρέως υποστήριξή του και τη διδασκαλία της τεχνικής της λιποαναρρόφησης. Ήταν εκείνος που επινόησε τη λιποαναρρόφηση με χρήση σύριγγας το 1985, αντί της αναρροφητικής αντλίας και εισήγαγε το σκεπτικό της χρήσης αυτόλογου λίπους. Με τη μέθοδο της σύριγγας απλοποίησε αρκετά τη διαδικασία της λιποαναρρόφησης, καθώς βελτιώθηκε η ακρίβεια και η ασφάλειά της προσφέροντας πιο φυσικά αποτελέσματα. Έγραψε πολλά βιβλία και άρθρα κι έχει αναγνωριστεί ως “Ιδρυτής της σύγχρονης κοσμητικής χειρουργικής”, αφήνοντας μεγάλη κληρονομιά, συμβάλλοντας στην εξέλιξη μιας από τις πιο διαδεδομένες διαδικασίες της πλαστικής χειρουργικής.

Το διαδίκτυο γέμισε από αποχαιρετιστήρια μηνύματα και αναφορές στο έργο του Fournier, από πλαστικούς χειρουργούς, οι οποίοι τόνιζαν την επίδραση που άσκησε στη ζωή και την καριέρα τους.

Έστω κι αν έφυγε πλήρης ημερών στα 99 του χρόνια, είναι λυπηρό να ακούμε για τον θάνατο του Dr Pierre Fournier, ο οποίος δικαίως έχει τον άτυπο τίτλο του ιδρυτή της σύγχρονης κοσμητικής χειρουργικής. Με τον πρωτοπόρο βηματισμό του άνοιξε νέες προοπτικές και διεύρυνε του ορίζοντες της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής. Υπήρξε μέντορας για πολλούς επιτυχημένους πλαστικούς χειρουργούς.

Κάθε φορά που ένας πλαστικός χειρουργός φοράει τα αποστειρωμένα γάντια του και πιάνει με αυτά μια κάνουλα λιποαναρρόφησης πρέπει να σκέφτεται τα ονόματα των Pierre Fournier και Yves-Gerard Illouz, τιμώντας τους πρωτοπόρους της λιποαναρρόφησης.

 

Ευχαριστούμε Dr. Pιerre Fournier.

Ευχαριστώ Δάσκαλε.

 

Αθανάσιος Χριστόπουλος,

Πλαστικός Χειρουργός

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει εξελιγμένες τεχνικές, χρησιμοποιεί ποιοτικά υλικά, επιδιώκει να βελτιώσει την εμφάνιση με φυσικό αποτέλεσμα. Με ειλικρίνεια και φροντίδα στοχεύει στο καλύτερο αποτέλεσμα που ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να προσφέρει.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

210 6985678
210 6919019
ΑΘΗΝΑ: Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι

Ο πλαστικός χειρουργός Dr Χριστόπουλος MD πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις σε:

ΤΡΙΠΟΛΗ: Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλ. Πετρινού) Τ.. 2710 22 77 20,
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μίνωος 63, Τ. 28310 74744
ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μάρκου Πορτάλιου 7, Τ. 28310 74744
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μ.Κάλλας 11 & Γραβιάς 2, (έναντι του Μεγ.Μουσικής), Τ. 210 6985678
ΚΕΡΚΥΡΑ: Μαντζάρου 3 - "Corfu Medica", Τ. 210 6985678 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΗΠΕΙΡΟΣ: T. 210 6985678

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!