Λιποαναρρόφηση και εμφύτευση λίπους βοηθούν γυναίκες με μαστεκτομή

Μια νέα μέθοδος αποκατάστασης του μαστού μετά από μαστεκτομή, που περιλαμβάνει λιποαναρρόφηση κι εμφύτευση του λίπους με την βοήθεια βλαστοκυττάρων, έχει αρχίσει να αναπτύσσεται πρόσφατα. Λίπος το οποίο έχει παρθεί από την περιοχή του στομαχιού ή τους μηρούς λαμβάνεται με την μέθοδο της λιποαναρρόφησης. Το λίπος αυτό επεξεργάζεται με βλαστοκύτταρα, τα οποία βοηθούν στην επιβίωση του και τοποθετείται στη θέση του ελλείμματος στο στήθος.

Το βασικό πρόβλημα στην εμφύτευση λίπους είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος του λίπους αυτού απορροφάται από τον οργανισμό. Για τον λόγο αυτό η επεξεργασία του λίπους με βλαστοκύτταρα βοηθάει ώστε μεγαλύτερο ποσοστό του να επιβιώνει και επομένως να μην απορροφάται. Το λίπος αυτό κατόπιν εγχύεται στην περιοχή του μαστού σε γυναίκες που έχουν υποστεί μαστεκτομή λόγω κάποιας κακοήθειας στο όργανο αυτό. Η διαδικασία αυτή φαίνεται να είναι πολύ λιγότερο τραυματική, για το άτομο στο οποίο γίνεται, σε σχέση με τις κλασικές μεθόδους αποκατάστασης του μαστού.

Τα άτομα που υποβλήθηκαν σε αυτήν είχαν πολύ καλύτερο χρόνο ανάρρωσης κι εξίσου καλά ή μερικές φορές και καλύτερα αποτελέσματα. Οι πιθανότητες επιπλοκών από την άλλη πλευρά ήταν πολύ μικρότερες. Η διαδικασία συλλογής των βλαστοκυττάρων γίνεται με ένα ειδικό μηχάνημα.

Το μηχάνημα αυτό χρησιμοποιεί ένα ειδικό ένζυμο για να διαλύει τον λιπώδη ιστό και να αυξάνει την συγκέντρωση των βλαστοκυττάρων. Το υλικό που συλλέγεται περιέχει αυξητικούς παράγοντες, οι οποίοι βοηθούν στην ανάπτυξη αιμοφόρων αγγείων. Η ανάπτυξη των αγγείων αυτών είναι πολύ σημαντική για την επιβίωση του λίπους.

Τα πρώτα άτομα, στα οποία εφαρμόστηκε η τεχνική, είχαν πολύ καλό αποτέλεσμα και τα ίδια δήλωσαν ενθουσιασμένα με την τεχνική αυτή. Ο ψυχισμός τους βελτιώθηκε, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά, πόσο σημαντικός είναι ο μαστός για την ψυχολογία της γυναίκας.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει εξελιγμένες τεχνικές, χρησιμοποιεί ποιοτικά υλικά, επιδιώκει να βελτιώσει την εμφάνιση με φυσικό αποτέλεσμα. Με ειλικρίνεια και φροντίδα στοχεύει στο καλύτερο αποτέλεσμα που ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να προσφέρει.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

210 6985678
210 6919019
ΑΘΗΝΑ: Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι

Ο πλαστικός χειρουργός Dr Χριστόπουλος MD πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις σε:

ΤΡΙΠΟΛΗ: Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλ. Πετρινού) Τ.. 2710 22 77 20,
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μίνωος 63, Τ. 28310 74744
ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μάρκου Πορτάλιου 7, Τ. 28310 74744
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μ.Κάλλας 11 & Γραβιάς 2, (έναντι του Μεγ.Μουσικής), Τ. 210 6985678
ΚΕΡΚΥΡΑ: Μαντζάρου 3 - "Corfu Medica", Τ. 210 6985678 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΗΠΕΙΡΟΣ: T. 210 6985678

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!